McDavid udrel v oslabení a dosiahol gól číslo 300. Kanaďan nadviazal na Šťastného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
McDavid udrel v oslabení a dosiahol gól číslo 300. Kanaďan nadviazal na Šťastného
Connora McDavida len márne bráni Viktor Arvidsson.
Connora McDavida len márne bráni Viktor Arvidsson.
Profimedia
Kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid (26) strelil proti Los Angeles svoj 300. gól v základnej časti. Spomedzi aktívnych hráčov potrebovali na túto métu menej zápasov iba Alexander Ovečkin (473) a Steven Stamkos (550).

McDavid doteraz odohral v základnej časti celkovo 563 duelov, v ktorých pridal k 300 gólom 541 asistencií. Iba Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bryan Trottier a Slovák Peter Šťastný pred ním dokázali nazbierať 300 gólov a 500 asistencií ešte pred odohratím 600. stretnutia.

Proti Kings počas oslabenia vystihol v obrannom pásme zlú prihrávku Seana Durziho, obišiel dvoch súperov na vlastnej modrej a dostal sa do úniku. Mal v ňom dostatok času, celý čas sa pozeral na gólmana Korpisala, aby ho zakončením pod lapačku rutinérsky prekonal.

Edmonton - Los Angeles 2:0

Svoj 300. gól strelil vo veku 26 rokov a 76 dní, pričom iba 10 hráči boli pri dosiahnutí tohto míľnika mladší. V najnižšom veku ho dosiahol Wayne Gretzky (takisto v drese Edmontonu), keď mal 22 rokov a 321 dní.

McDavid sa stal zároveň prvým hráčom v histórii NHL, ktorý zaknihoval počas jeden sezóny minimálne päť 10-zápasových bodových sérií. Po Leonovi Draisaitlovi a Evanderovi Kaneovi je tretí hráč Oilers, ktorý v marci zavŕšil tretiu stovku gólov v NHL. V pozícii najproduktívnejšieho hráča doterajšieho priebehu základnej časti má na konte už 144 bodov (61+83).