Najprv trafil tyčku, o 10 sekúnd už rozhodol. McDavid je na ďalšom elitnom zozname

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najprv trafil tyčku, o 10 sekúnd už rozhodol. McDavid je na ďalšom elitnom zozname
Rozhodujúci moment predĺženia. McDavid prekonáva Ingrama.
Rozhodujúci moment predĺženia. McDavid prekonáva Ingrama.Profimedia
Hokejisti Arizony Coyotes prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Edmontonu 3:4 po predĺžení. O víťazstve domácich rozhodol po 91 sekundách predĺženia Connor McDavid (26), ktorý strelil v zápase dva góly a v tejto sezóne ich má na konte už šesťdesiat.

Kapitán Oilers pokoril 60-gólovú hranicu prvýkrát v kariére a upevnil si vedúce postavenie v tabuľke strelcov i produktivity. Dva presné zásahy zaznamenal aj McDavidov spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, na všetkých góloch Edmontonu sa podieľal Leon Draisaitl. Ten si pripísal štyri asistencie.

Prehľad zápasu Edmonton - Arizona 4:3 pp

McDavid sa v predĺžení dostal dvakrát v rýchlom slede do úniku. Pred prvým ho vysunul zadovkou naslepo Draisaitl, no najproduktívnejší hráč súťaže trafil iba žŕdku. Akcia pokračovala, nemecký útočník opäť vybojoval puk, od mantinelu ho posunul na nepokrytého McDavida, ktorý si opäť položil Connora Ingrama forhendovým blafákom, no v tomto prípade zamieril presne pod hornú žŕdku a rozhodol.

Na 60 gólov mu stačilo iba 72 stretnutí. Túto métu dosiahol najrýchlejšie spomedzi všetkých hráčov od sezóny 1995/96, keď Mario Lemieux dosiahol 60-gólovú hranicu už v 62. dueli základnej časti.

"Mal som dojem, že som sa celý večer snažil streliť vytúžený 60. gól. Bol som sklamaný, že som nepremenil svoju prvú príležitosť v predĺžení, takých vyložených šancí nebýva veľa. Málokedy sa stane, že sa dostanete dvakrát v rýchlom slede do brejku. Čo sa týka 60-gólovej méty – veľa skvelých hráčov ju v minulosti dosiahlo. Je to super pocit, že som na tomto zozname už aj ja," poznamenal hviezdny kanadský center, ktorý bodoval v 16. domácom zápase v sérii.

Tabuľku produktivity vedie s 138 bodmi, druhý Draisaitl má 110. McDavid sa stal štvrtým aktívnym hráčom, ktorý dokázal v jednej sezóne streliť 60 gólov. Pred ním sa to podarilo Alexandrovi Ovečkinovi (65 v 2007/08), Stevenovi Stamkosovi (60, 2011/12) a Austonovi Matthewsovi (60, 2021/22).