Nezastaviteľné duo. McDavid napodobnil Jágra, jubilejný zásah Draisaitla v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezastaviteľné duo. McDavid napodobnil Jágra, jubilejný zásah Draisaitla v NHL
Vľavo Draisaitl, vpravo McDavid. Ako ďaleko sa im podarí zájsť v play-off?
Vľavo Draisaitl, vpravo McDavid. Ako ďaleko sa im podarí zájsť v play-off?Profimedia
Hokejista Connor McDavid (26) po prvý raz v kariére dosiahol míľnik 140 bodov v základnej časti NHL. V tejto sezóne má kanadský útočník na konte 60 gólov a 80 asistencií. Potreboval na to 74 zápasov. Jeho spoluhráč Leon Draisaitl (27) zaznamenal 300. gól v profilige, pričom odohral 630 duelov. Rýchlejšie atakovali tento míľnik iba traja aktívni hráči.

Dvadsaťšesťročný McDavid sa stal prvým hokejistom NHL po 27 rokoch, ktorý dosiahol na métu 140 bodov. V sezóne 1995/1996 si ju pripísali Mario Lemieux (161) a Jaromír Jágr (149). Zároveň sa stal 10. hráčom v histórii NHL so 140-bodovou sezónou. V nočnom zápase proti Arizone, v zostave ktorej nechýbal slovenský krídelník Miloš Kelemen, si pripísal asistenciu. "Olejári" triumfovali 5:4.

Prehľad zápasu Arizona - Edmonton 4:5

Draisaitl dal štvrtý gól hostí, ktorým zavŕšil počet presných zásahov v NHL na 300. Z aktívnych hráčov dosiahli rýchlejšie túto métu traja kapitáni: washingtonský Alexander Ovečkin (473 duelov), líder Tampy Bay Steven Stamkos (550) a pittsburgský Sidney Crosby (622).

Nemecký útočník bodoval už v deviatom stretnutí po sebe, nazbieral počas nich 18 bodov. McDavid ťahá osemzápasovú bodovú šnúru, v ktorých zaznamenal dokopy 16 bodov.