Montreal vyhral po štyroch dueloch, Slafkovský v závere sedel. Dvaja Slováci prehrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Montreal vyhral po štyroch dueloch, Slafkovský v závere sedel. Dvaja Slováci prehrali

Juraj Slafkovský naháňa útočníka Detroitu Andrewa Coppa.
Juraj Slafkovský naháňa útočníka Detroitu Andrewa Coppa.Profimedia
Kanadsko-americká NHL mala na programe v noci zo štvrtka na piatok 11 meraní síl. Predstavili sa v nich traja Slováci, nebodoval ani jeden, pričom z triumfu sa tešil iba najmladší - Juraj Slafkovský (19).

Detroit - Montreal 2:3 pp

Montreal ukončil proti Detroitu sériu štyroch prehier a tešil sa z víťazstva prvý raz od 29. októbra. Juraj Slafkovský bol útočníkom druhej formácie, avšak na rozdiel od svojich spoluhráčov z útoku nebodoval.

Na ľade strávil 13:17 minúty (druhý najnižší ice-time v sezóne, raz vystrelil na bránku, pridal hit a tri zablokované strely. Záver duelu sledoval iba zo striedačky. Fanúšikovia na sociálnych sieťach ho napriek tomu chválili za odvedenú prácu.

Hráčom duelu bol trojbodový obranca Mike Matheson, ktorý prv otváral skóre a následne asistoval na zásahy Nicka Suzukiho i ten z predĺženia v podaní Colea Caufielda.

Tampa Bay - Chicago 3:5

Connor Bedard má za sebou najlepší duel z pohľadu bodov po vstupe do NHL, doposiaľ nezískal viac ako jeden bod v zápase. Generačný talent a jednotka draftu ostatnej sezóny si zapísala dva góly a dve asistencie na štadióne Tampy Bay, sekundoval mu s tromi gólovými prihrávkami Nick Foligno. O osude súboja bolo prakticky rozhodnuté na začiatku 23. minúty, keď hostia viedli 5:2.

Netešil sa z toho slovenský bek Erik Černák, ktorý bol písaný v drese Lightning ako obranca prvého páru. Odohral tentokrát len 17:22 minúty s mínusovým bodom, dvomi zakončeniami, tromi hitmi, zablokovanou strelou a ziskom puku.

Colorado - Seattle 3:4

Z triumfu doma sa netešil ani tretí zo Slovákov. Tomáš Tatar figuroval v zápise ako krídlo štvrtej formácie, nevylepšil si či nezhoršil ani jednu štatistiku a bez jednej sekundy si pripísal na konto rovných 11 minút.

Avalanche nepomohli ani tri body Nathana MacKinnona (1+2), za Seattle úradovali hneď štyria dvojbodoví hráči vrátane autora dvoch zásahov Olivera Bjorkstranda. Dánsky útočník rozhodol o triumfe 32 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

Ďalšie výsledky: 

Boston - NY Islanders 5:2

V NHL boli diváci v noci svedkami dvoch hetrikov. Prvý mal na svedomí Charlie Coyle (celkovo 3+1), blysol sa aj Čech David Pastrňák (1+2).

Winnipeg - Nashville 6:3

Kyle Connor zlomil odpor Nashvillu v druhej časti hry, keď dvomi trefami upravil na 3:1 a v samom závere pridal hetrikovú poistku. Na všetky tri góly mu nabíjal Mark Scheifele (dokopy štyri asistencie).

NY Rangers - Minnesota 4:1

Ottawa - Vancouver 2:5

Columbus - Dallas 2:5

St. Louis - Arizona 2:1

Los Angeles - Pittsburgh 3:4 pp

San Jose - Edmonton 3:2