Nezastaviteľný štvorgólový MacKinnon prekonal zápis Sakica. Obranca Hughes s tristo bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezastaviteľný štvorgólový MacKinnon prekonal zápis Sakica. Obranca Hughes s tristo bodmi
MacKinnon si to na ľade užíva.
MacKinnon si to na ľade užíva.Profimedia
Kanadský hokejista Nathan MacKinnon (28) z Colorada sa v noci na štvrtok blysol v zámorskej NHL štyrmi gólmi do siete Washingtonu (6:2). Elitný center Colorada tak predĺžil svoju bodovú sériu na domácom ľade už na 24 zápasov a prekonal doterajší historický rekord Joea Sakica (23 zápasov v sezóne 2000/01). Na všetkých góloch MacKinnona sa asistenciami podieľal jeho spoluhráč, v zápase rovnako päťbodový, Fín Mikko Rantanen (27).

MacKinnon prekonal zápis Sakica

MacKinnon zaznamenal druhý "čistý" hetrik v histórii Avalanche. Prvý sa podarilo streliť 13. marca 2003 spomínanému Sakicovi. Dvadsaťosemročný útočník vyrovnal aj ďalší rekord, keď sa pripojil k Michaelovi Gouletovi s viacerými štvorgólovými zápismi počas jednej sezóny (2). Goulet si pripísal dve štvorgólové stretnutia v ročníku 1985/86. Ďalší spomedzi aktívnych hráčov, ktorému sa to v profilige podarilo dvakrát, je útočník Alexander Ovečkin z Washingtonu (2007/08).

MacKinnon počas série nazbieral 51 bodov (20+31), celkovo ich má v doterajšom priebehu sezóny na konte 82 (30+52) a po päťbodovom výkone sa posunul na čelo produktivity celej súťaže, o dva body pred Nikitu Kučerova (Tampa Bay). Obranca "lavín" Cale Makar strelil svoj prvý gól v oslabení. Ofenzívny bek sa vďaka tomu so 76 gólmi posunul na čelo strelcov medzi obrancami v histórii Avalanche pred Tysona Barrieho.

Tristobodový Hughes

Obranca Quinn Hughes z Vancouveru potreboval medzi bekmi na dosiahnutie 300 bodov ôsmy najmenší počet zápasov (331) v histórii NHL. Rýchlejšie dosiahli na túto métu iba Bobby Orr (279), Cale Makar (280), Paul Coffey (294), Brian Leetch (295), Denis Potvin (308), Ray Bourque (316) a Gary Suter (319).

Reinhart s darčekom pre trénera Mauricea

Sériu predĺžil aj útočník Floridy Sam Reinhart, ktorý bodoval v 11. zápase za sebou. Počas tohto obdobia strelil 12 gólov a pridal štyri asistencie. Darček v podobe triumfu 6:2 nad Arizonou dostal kouč "panterov" Paul Maurice. Päťdesiatšesťročný Kanaďan odtrénoval svoj 1 813. duel v NHL, čím predbehol na druhom mieste Barryho Trotza, prvý je Scotty Bowman (2 141).

"Pracoval som s mnohými skvelými ľuďmi a je to veľa zápasov, ktoré musela odtrpieť aj moja rodina. Profesionálny šport je úžasné miesto na prácu, ale nie veľmi zhovievavé. Dostať sa k tomuto číslu je pre mňa výnimočné," uviedol Maurice pre oficiálnu webovú stránku nhl.com.

Matthews predbehol Nylandera, chýba mu gól do štyridsiatky

Austona Matthewsa z Toronta delí už iba jeden presný zásah od dosiahnutia 40-gólovej méty. Najlepší kanonier prebiehajúceho ročníka sa presadil ako jediný v stretnutí Maple Leafs proti Winnipegu. Matthews strelil svoj 11. gól v predĺžení, čím predbehol spoluhráča Williama Nylandera na druhom mieste v histórii Toronta. Rekord drží bývalý švédsky útočník Mats Sundin (14).

Popri Matthewsovej gólovej potencii zažíva gólové i bodové suchoty kapitán Toronta John Tavares, ktorý sa do štatistík nezapísal už v deviatom stretnutí za sebou. Duel Toronta sa zaobišiel bez samostatných nájazdov už v 209 prípadoch, čo je siedma najdlhšia séria v histórii profiligy.

Ocenený Kopitar

Za viaceré míľniky dosiahnuté v tejto sezóne ocenili v predzápasovom ceremoniáli kapitána Los Angeles Anžeho Kopitara. Slovinský center sa 21. októbra minulého roka stal historickým lídrom Kings v počte odohraných zápasov (1297) a 3. decembra v počte asistencií (758). Tridsaťšesťročný člen elitného útoku "kráľov" strelil 8. novembra svoj 400. gól a nasledujúci deň sa posunul na druhé miesto v historickej tabuľke klubových bodov (1 155).

Kopitar v noci na štvrtok otvoril skóre duelu proti Buffalu svojim 15. gólom v sezóne, ktorý však nestačil a Los Angeles prehrali 3:5. Klub z Kalifornie zaznamenal 12. prehru z uplynulých 14 duelov.

"Vidím, že momentálne nehráme ako tím. Trápi nás strieľanie gólov a nerobíme veci, ktoré nám prinášali úspech v prvých 30-35 stretnutiach sezóny. Je to frustrujúce a musíme to čo najskôr napraviť," poznamenal Kopitar.