Nočná jazda zaplnenými ulicami Las Vegas. Parádne oslavy titulu Golden Knights

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nočná jazda zaplnenými ulicami Las Vegas. Parádne oslavy titulu Golden Knights

"Rytieri" oslavujú zisk Stanleyho pohára.
"Rytieri" oslavujú zisk Stanleyho pohára.Profimedia
Hráči Vegas Golden Knights sa v sobotu pochválili Stanleyho pohárom a oslávili svoj titul v NHL s približne 100-tisíc priaznivcami vo večernom sprievode pozdĺž známeho bulváru Vegas Strip.

Klub z Nevady získal trofej len po šiestich sezónach od svojho vzniku, keď doma triumfoval 9:3 nad Floridou a vyhral sériu hranú na štyri víťazné zápasy.

Pri teplote 35,5 stupňa Celzia sa plošinové a otvorené autobusy vydali na cestu okolo slávnych kasín, pričom fanúšikovia povzbudzovali z ulíc mesta. Tamojšia polícia odhadla, že pozdĺž bulváru v Las Vegas sa zhromaždilo 100-tisíc ľudí. Stránka Golden Knights na Twitteri predpovedala "Párty storočia", mottom sprievodu bolo "Vegas UKnighted".

Fanúšikovia zaplavili ulice počas sprievodu
Fanúšikovia zaplavili ulice počas sprievoduProfimedia

Hokejisti hádzali majstrovské tričká, uteráky a vlajky do jasajúceho davu, zatiaľ čo tímový tanečný tím a bubnová formácia, ktoré sa používajú pred zápasmi na nabudenie priaznivcov, viedli sprievod po ulici. Center Knights Nicolas Roy kričal, keď dvíhal pohár nad hlavu, zatiaľ čo podporovatelia na uliciach revali od radosti.

"Neuveriteľné," povedal Roy po tom, čo odovzdal trofej spoluhráčovi Ivanovi Barbaševovi. "Je to ten najlepší pocit na svete. Toto nikdy neomrzí. Mohol by som to robiť, kým budem žiť," uviedol ruský útočník.

Hráči naliali rôzne nápoje do trofeje a prevrátili ju nad dav, čím umožnili fanúšikom Rytierov zúčastniť sa hráčskej tradície pitia z pohára. Pre 27-ročného centra Barbaševa to boli druhé oslavy v kariére. V roku 2019 vyhral titul s tímom St. Louis.

"Toto mi zostane na celý život. Som naozaj hrdý na to, kde sa práve nachádzam. Je to úžasné. Mám šancu zabávať sa s chalanmi. Musí to byť najlepšie obdobie môjho života,"  povedal Barbašev.