O milión dolárov: Pastrňák zabojuje o rozprávkovú prémiu v Zápase hviezd, Eliáš mu verí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O milión dolárov: Pastrňák zabojuje o rozprávkovú prémiu v Zápase hviezd, Eliáš mu verí

David Pastrňák je známy svojou strelou z prvej.
David Pastrňák je známy svojou strelou z prvej.Profimedia
Útočník Bostonu David Pastrňák (27) bude v nadchádzajúcom Zápase hviezd NHL bojovať o miliónovú prémiu v súťažiach zručností. Najlepší český hokejista súčasnosti je jedným z 12 hráčov, ktorí sa zúčastnia prvej časti exhibičného podujatia v Toronte. Medzi jeho súperov patria Connor McDavid z Edmontonu, Auston Matthews z Toronta, Nathan MacKinnon z Colorada alebo Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Organizátori Zápasu hviezd pripravili pre tento ročník novú formu súťaží zručností, na hráčov čaká osem úloh. Najskôr bude šesť disciplín, pričom každý hráč sa zúčastní štyroch. V prípade Pastrňáka pôjde o tvrdosť streľby, techniku hokejky, streľbu bez prípravy a presnosť streľby. Tretí najproduktívnejší hráč NHL vynechá súťaže v rýchlosti korčuľovania a prihrávok.

"No, neviem, čo tam budem robiť. Niečo tam skúsim a uvidíme. Je tam veľká konkurencia, bude tam súťažiť 12 vynikajúcich hráčov. Ak sa zmestím do top desiatky, budem spokojný," povedal Pastrňák pre NHL.com/cs. V tom čase ešte nebolo jasné, v ktorých disciplínach bude súťažiť počas prvej časti podujatia.

Každá z disciplín bude bodovaná samostatne a osem najlepších postúpi do nájazdov, po ktorých vzíde finálová šestka. Tú bude čakať dvojnásobne bodovaný mix všetkých disciplín. "Chceli sme urobiť niečo, čo by hráčov bavilo a chceli sa na tom podieľať. Vyberieme hviezdu Zápasu hviezd, bude pri tom veľa zábavy," uviedol komisár NHL Gary Bettman.

Bývalý vynikajúci český útočník Patrik Eliáš verí, že Pastrňák nie je bez šance na úspech. "Ukáže nám to komplexnosť hráčov. Vieme, že v rýchlosti sa odtrhne McDavid alebo Makar. Pastrňák má veľmi silnú konkurenciu, ale čokoľvek sa bude týkať streľby, mal by byť na vrchole," skonštatoval dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára pre českú verziu webu NHL. Súťaže zručností v rámci víkendu All-Star game sa začínajú v sobotu o 01:00 SEČ.