Obetavý Nemec s asistenciou, Calgary posadilo Slováka na tribúnu, šesť bodov Letanga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Obetavý Nemec s asistenciou, Calgary posadilo Slováka na tribúnu, šesť bodov Letanga
Šimon Nemec sa teší z víťazného gólu v predĺžení - pri jeho skórovaní sa nachádzal na ľade.
Šimon Nemec sa teší z víťazného gólu v predĺžení - pri jeho skórovaní sa nachádzal na ľade.Profimedia
Po štvordňovej prestávke sa NHL vrátila so 14-zápasovým programom, v ktorom sa predstavili piati Slováci. Radosť z výhry mal ako najmladší, tak i najstarší hokejista spod Tatier, bodovo sa presadil iba hráč so statusom nováčika v profilige.

New Jersey - Columbus 4:3 pp

Ešte v čase 55:50 prehrávalo New Jersey s Columbusom 1:2, avšak potom videli diváci v Prudential Center bláznivý záver. Domáci vyrovnali zásluhou trojbodového Dawsona Mercera (gól a dve asistencie), pričom prihrávku si pripísal slovenský obranca Šimon Nemec. Do konca riadneho hracieho času sa oba celky presadili ešte raz, čo znamenalo predĺženie. V ňom sa zaskvel Timo Meier, Devils sa mohli tešiť z druhého triumfu v rade.

Nemec počas neho odohral 22:37 minúty, popri asistencii získal plusový bod, mal jednu strelu na bránku, pričom ako bek prvého defenzívneho páru zablokoval neuveriteľných sedem zakončení súpera. 

NY Rangers - Washington 5:1

Ďalší zo slovenských obrancov a bek elitnej formácie, Martin Fehérváry, rozdal proti Newyorčanom štyri hity a zrazil jeden ich strelecký pokus počas takmer 20 minút na ľade (19:46), avšak jeho Washington nemal nárok na úspech. 

Rangers sa strelecky prebudili až v 28. minúte, aby následne už súpera k slovu nepustili. Tri body (2+1) zaknihoval K'Andre Miller, po dva mali Artemij Panarin (1+1) a Mika Zibanejad (0+2). Pre Capitals išlo po sérii troch výher o druhú prehru po sebe a prepad na ôsme miesto Východnej konferencie, celok z Madison Square Garden vedie východnú časť súťaže o tri body pred Bostonom.

Tampa Bay - Florida 2:3

Ak by sa play-off hralo dnes, nebola by v ňom Tampa Bay s Erikom Černákom. Lightning vypadli z prvej osmičky po prehre v derby s Floridou. Černák ako obranca z druhej lajny strávil na ľade rovných 21 minút, do štatistík mu pribudli dve mínusky, strela, šesť hitov, štyri zablokované pokusy protivníka aj jedna strata puku.

Domácim nepomohol ani dvojgólový štart do záverečnej tretiny, keďže medzi dva úspechy vložil svoj druhý zásah Sam Reinhart. Tri asistencie pre zmenu zaknihoval Aleksander Barkov, vďaka čomu sa Florida posunula na tretiu priečku Východnej konferencie.

Calgary - Seattle 1:2

Z trojsúboja Slovákov bol iba duel, keďže Adam Ružička bol počas bitky medzi Calgary a Seattleom len zdravým náhradníkom. Farby Flames hájil v druhom útoku Martin Pospíšil (11:10 minúty, dve strely, štyri hity, zisk puku), za hostí bol v elitnej formácii Tomáš Tatar (16:18 minúty, dve strely, jeden blok).

Hrdinom Kraken bol gólman Chris Driedger, ktorý odchytal prvý duel v sezóne NHL, zneškodnil 37 pukov, čím si vyslúžil úspešnosť zákrokov na úrovni 97,4 %. 

NY Islanders - Pittsburgh 0:7

Na túto noc budú chcieť čo najskôr zabudnúť hokejisti Islanders. Tí doma schytali v rozpätí 10 minút a 29 sekúnd šesť gólov, aby nakoniec prehrali 0:7. Neuveriteľných šesť asistencií pribudlo z noci na noc Krisovi Letangovi, štyri Marcusovi Petterssonovi.

Jediné čisté konto programu putovalo na adresu Tristana Jarryho (22 zákrokov). Dávame do pozornosti, že všetky trefy do čierneho prišli počas rovnovážneho stavu hráčov na ľade.

Ďalšie výsledky:

Toronto - Ottawa 2:4

Buffalo - Boston 1:4

Minnesota - Detroit 6:3

Nashville - Carolina 2:5

St. Louis - Dallas 2:1

Arizona - Colorado 5:4 pp

Chicago - Winnipeg 2:1 pp

Anaheim - Vegas 5:2

Los Angeles - San Jose 5:1