Predposledný týždeň v roku patril Kaprizovovi. Medzi hviezdy sa vrátil Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predposledný týždeň v roku patril Kaprizovovi. Medzi hviezdy sa vrátil Kane

Štyri góly a tri asistencie. Z toho dva rozhodujúce zásahy v predĺžení. To je vizitka najlepšieho hráča uplynulého týždňa v NHL Kaprizova.
Štyri góly a tri asistencie. Z toho dva rozhodujúce zásahy v predĺžení. To je vizitka najlepšieho hráča uplynulého týždňa v NHL Kaprizova. Profimedia
Kirill Kaprizov (26) z Minnesoty získal predposledné ocenenie Hokejista týždňa v NHL v tomto roku. Ruský útočník rozhodol dva zápasy v predĺžení a v štyroch stretnutiach zaznamenal štyri góly a tri asistencie. Za druhú hviezdu bol vyhlásený center New York Rangers Mika Zibanejad (30) a tretím oceneným bol útočník Detroitu Patrick Kane (35).

Kaprizov začal minulý týždeň "skromne", keď si pripísal asistenciu pri prehre 3:4 s Pittsburghom. Potom sa však stal po Brentovi Burnsovi len druhým hráčom v histórii klubu, ktorý v dvoch po sebe idúcich zápasoch dosiahol gól v predĺžení. Najprv v Bostone a o dva dni neskôr proti Montrealu. Wild vyhrali oba zápasy 4:3 a Kaprizov si pripísal päť bodov (3+2). Dvadsaťšesťročný hráč prispel gólom aj k sobotňajšiemu víťazstvu 2:1 nad Bostonom.

Zibanejad sa dokonca dostal na rovnakú bilanciu 4+3 v troch zápasoch. V každom z nich zaznamenal aspoň dva body. Pri výhre 5:2 nad Torontom strelil dva góly, pri prehre 3:4 s Edmontonom mal gól a asistenciu a pri výhre 4:3 nad Buffalom prispel tromi bodmi. Bodoval už v siedmich po sebe idúcich zápasoch.

Kane bol s ôsmimi bodmi najproduktívnejším hráčom týždňa. V štyroch zápasoch zaznamenal 35-ročný trojnásobný víťaz bodovania NHL štyri góly a štyri asistencie, ale Red Wings vyhrali len jeden zápas - s Philadelphiou po samostatných nájazdoch 7:6.