Ohromujúce otvorenie série. O triumfe Floridy rozhodlo až štvrté predĺženie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ohromujúce otvorenie série. O triumfe Floridy rozhodlo až štvrté predĺženie
Panthers sa na prvý bod riadne nadreli.
Panthers sa na prvý bod riadne nadreli.Profimedia
Posledné zápasy v rámci jednotlivých konferencií odštartovalo prvé finále na východe, ktoré napísalo neuveriteľný príbeh. Víťaz súboja sa šiel hľadať až do štvrtého predĺženia, hrdinom sa stal Matthew Tkachuk (25).

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 2:3 pp / stav série: 0:1

Po základnej časti ôsma Florida sa skvelými výkonmi a zdolaním favoritov z Bostonu a Toronta prepracovala až do konferenčného finále . Na svoju prvú bitku zamierila do Caroliny, ktorej pred nadstavbou patrilo druhé miesto východu. Okrem súboja tímov je v hre aj meranie síl bratov Staalovcov - v domácom drese sa predstavil Jordan, za hostí hrajú Marc a Eric.

Prvé dejstvo ponúklo hostiteľom tri presilovky, na gól premenili až tú poslednú a po 20 minútach viedli 1:0. Ku koncu nasledujúcej tretiny sa Panthers dvomi zásahmi v priebehu 135 sekúnd postarali o obrat a do tretieho dejstva mierili s najtesnejším náskokom. Ten však bol zmazaný už v štvrtej minúte tretej periódy a stav 2:2 vydržal až do jej záveru.

O slovo sa prihlásilo predĺženie, ktoré mohlo skončiť už po 155 sekundách, no to by rozhodcovia nesmeli neuznať zásah Lomberga. Hráči tak museli pokračovať v hre a netušili, že zápas sa neuveriteľným spôsobom natiahne. Definitívu priniesla až celkovo 140. minúta stretu, teda posledná v štvrtom predĺžení. Spasiteľom hostí a asi aj fyzických síl všetkých zúčastnených sa stal Matthew Tkachuk.