Pastrňák a Hertl v Zápase hviezd NHL v jednom tíme. Vybral si ich McDavid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák a Hertl v Zápase hviezd NHL v jednom tíme. Vybral si ich McDavid

McDavid ukázal na Davida Pastrňáka.
McDavid ukázal na Davida Pastrňáka.Profimedia
David Pastrňák (27) a Tomáš Hertl (30) si spolu zahrajú v jednom tíme v Zápase hviezd NHL v Toronte. Hviezdu Bostonu si ako druhú voľbu vyhral kapitán Connor McDavid (27) so svojím zástupcom a spoluhráčom z Edmontonu Leonom Draisaitlom (28). Hertl išiel na rad ako člen poslednej nedraftovanej štvorice a McDavidov tím si vylosoval sám. Každý tohtoročný výber má aj svojho kapitána celebritu - v prípade McDavidovho celku je ním kanadský herec Will Arnett.

"S Pastom som tak trochu vyrastal, boli sme draftovaní v rovnakom roku a celý čas sme v tom boli spolu. Poznám ho ešte z nášho spoločného pôsobenia v Prahe. Som šťastný, že s ním teraz môžem hrať," povedal do mikrofónu Draisaitl, nemecký útočník s českými koreňmi, ktorý výber bostonskej hviezdy oznámil vo štvrtkovej šou.

"Teším sa naňho. Obaja (McDavid aj Draisaitl) sú neuveriteľní hokejisti, patria medzi najlepších na svete. Teším sa, snáď dám v sobotu nejaké góly a vyhráme," nadviazal Pastrňák.

Hertl, ktorý pred exhibíciou vynechal dva zápasy Sharks zo zdravotných dôvodov, nemal problém s tým, že je jedným z posledných draftovaných hokejistov.

"Bolo jasné, že najskôr pôjdu na rad hráči Toronta, ktorí sa zišli v Matthewsovom tíme a ďalší chalani z rovnakých tímov ako Vancouver či Colorado, ktorých je tu viac. Som jediný zo San Jose, tak som čakal. Bola tam dosť zima, ale som nakoniec rád, ako to dopadlo," napísal Hertl v komentári pre NHL.com/cs.

Jednotkou netradičného draftu sa stal ruský útočník a aktuálny najproduktívnejší hráč ligy Nikita Kučerov z Tampy Bay, ktorého si vybral Tím Hughes s kapitánom obrancom Quinnom Hughesom z Vancouveru. V jeho výbere sa napokon ocitlo päť spoluhráčov z Canucks.

Podobne sa však rozhodli aj ďalší kapitáni, ktorí si vybrali svojich spoluhráčov. Napríklad William Nylander a Mitch Marner budú hrať s Austonom Matthewsom z Toronta a Cale Makar s Nathanom MacKinnonom z Colorada.

Zápas hviezd NHL sa uskutoční v Toronte v sobotu popoludní (21:00 SEČ), predchádzať mu bude súťaž zručností o prémiu jeden milión dolárov.