Päťbodový Nugent-Hopkins režisérom víťazstva Oilers, Černák bodoval v Caroline

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päťbodový Nugent-Hopkins režisérom víťazstva Oilers, Černák bodoval v Caroline

Útočník Edmontonu zažil produktívne predstavenie.
Útočník Edmontonu zažil produktívne predstavenie.Profimedia
Zámorská hokejová profiliga si pripravila až desať stretnutí, ktoré v sebe ukryli iba jediné slovenské vystúpenie. Erik Černák (25) sa však v Caroline tešil z cenného skalpu a gólovej asistencie. Vo Vegas zažiaril Ryan Nugent-Hopkins (29).

Boston Bruins - Nashville Predators 1:2

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 0:4

Pred duelom v Caroline hrali proti Tampe všetky papierové predpoklady - naposledy od Hurricanes obdržala tenisového "kanára", v tabuľke bola o štyri priečky za svojím súperom a štyrikrát po sebe nedokázala zvíťaziť. Číslo štyri zohralo úlohu aj v ďalšom vzájomnom súboji, no tentoraz malo pre hostí pozitívny zmysel.

Práve toľko presných zásahov totiž Lightning nasmerovali do siete domácich, k čomu jednou asistenciou prispel aj Erik Černák. Zápas našiel dvoch trojbodových protagonistov, a to Braydena Pointa (2+1) a Stevena Stamkosa (1+2). Ich mužstvo pretrhlo nepriaznivú šnúru a poistilo si tretie miesto Atlantickej divízie.

Prvá štvorica Atlantickej divízie
Prvá štvorica Atlantickej divízieFlashscore

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 7:4

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 6:2

Favorit stretnutia v New Yorku bol jasný a potvrdil to jednoznačnou výhrou. Zaujímavosťou merania síl bola až šestica dvojbodových hráčov, päť z nich obliekalo domáci dres. Rangers ostávajú v boji o prvenstvo Metropolitnej divízie, v ktorej im patrí pozícia číslo tri a na lídra z Caroliny strácajú so zápasom odohraným navyše päť bodov. Columbus už pravdepodobne čaká na ukončenie základnej časti, a tým aj sezóny.

Prvá štvorica Metropolitnej divízie
Prvá štvorica Metropolitnej divízieFlashscore

Philadelphia Flyers - Montreal Canadies 3:2

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 6:5 pp

Calgary Flames - Los Angeles Kings 2:1

Hostitelia duelu nevzdávajú bitku o prienik medzi najlepšiu štvoricu Pacifickej divízie a na svojom ľade k tomu proti Kings urobili najlepší krok. Káder bojujúci o čelo Západnej konferencie dokázali tesne zdolať, čím mu čiastočne vrátili týždeň starú potupnú prehru 2:8. Gólový scenár menilo iba úvodné dejstvo, zvyšné minúty už korenie hokeja nepriniesli.

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 1:4

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 4:7

Okrem druhého celku západu nevyhral ani jeho líder, ktorý doma privítal hokejistov Edmontonu. Posledné tri vzájomné strety oboch strán skončili výsledkom 4:3, bolo to tak aj pred tromi dňami, keď sa po predĺžení radovali Golden Knights.

Posledný súboj však zobrala do rúk dvojica Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid. Prvý menovaný stihol za jeden presný zásah a štyri gólové prihrávky nazbierať až päť kanadských bodov, líder ligového bodovania si pripísal tri asistencie. Oilers tak vo vyrovnanej tabuľke Západnej konferencie môžu naďalej pomýšľať na prvenstvo.

San Jose Sharks - Winnipeg Jets 3:0