Po trénerovi sa Ružičkovi mení aj generálny manažér. Calgary bude šéfovať bývalý kapitán

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po trénerovi sa Ružičkovi mení aj generálny manažér. Calgary bude šéfovať bývalý kapitán

Conroy na fotografii z roku 2011, keď oznámil koniec hráčskej kariéry.
Conroy na fotografii z roku 2011, keď oznámil koniec hráčskej kariéry.Profimedia
Novým generálnym manažérom Calgary Flames sa stane Craig Conroy (51). Vedenie klubu hokejovej NHL ho má do funkcie vymenovať v priebehu tohto týždňa, informovala televízia TSN.

Bývalý kapitán "plameňov" ukončil hráčsku kariéru v roku 2011. Následne sa vydal na funkcionársku dráhu a začlenil sa do klubových štruktúr. Od roku 2014 pracoval ako asistent generálneho manažéra Flames.

Päťdesiatjedenročný Conroy nahradí vo funkcii Brada Trelivinga, ktorý sa po uplynulej sezóne dohodol s Flames na ukončení spolupráce. Kanadský klub nepostúpil v minulom ročníku do play-off, v Západnej konferencii obsadil deviate miesto, od postupu ho delili dva body. V kádri Calgary je aj slovenský útočník Adam Ružička, v uplynulej sezóne odohral za Flames 44 zápasov so ziskom 20 bodov (6+14).

Conroya vybrali za nového manažéra spomedzi 40 kandidátov. Podľa TSN sa jeho menovaním otvára aj cesta k príchodu klubovej ikony Jaromea Iginlu na funkcionársku pozíciu.

Conroy odohral za Flames 507 zápasov základnej časti, v ktorých strelil 97 gólov a pridal 211 asistencií. V 45 dueloch play-off pridal 22 bodov (7+15). V roku 2004 postúpil s tímom až do finále Stanleyho pohára. V sezóne 2002/2003 zastával v mužstve funkciu kapitána. Bývalý center obliekal v profilige aj dresy St. Louis Blues, Montrealu Canadiens a Los Angeles Kings.