Poslednými hráčmi týždňa v základnej časti NHL sú Robertson, Burns a Brossoit

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poslednými hráčmi týždňa v základnej časti NHL sú Robertson, Burns a Brossoit
Jason Robertson má obrovský podiel na postupe Dallasu do play-off.
Jason Robertson má obrovský podiel na postupe Dallasu do play-off.Profimedia
Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali krídelník Jason Robertson (23) z Dallasu, obranca Brent Burns (38) z Caroliny a brankár Laurent Brossoit (30), ktorý oblieka dres Golden Knights.

Robertson zaznamenal v troch zápasoch šesť bodov, čím pomohol Dallasu k zisku druhej priečky v tabuľke Centrálnej Divízie. Dvadsaťtriročný Američan ukončil základnú časť so 109 bodmi na konte (46+63).

Týmto výsledkom prekonal rekord Jimmyho Carsona zo sezóny 1987/1988 a stal sa najproduktívnejším Američanom do 23 rokov pôsobiacim v profilige.

Burns skóroval vo všetkých troch uplynulých zápasoch. Tridsaťosemročný obranca sa raz presadil pri prehre 2:3 s Ottawou Senators 10. apríla. O deň neskôr prispel jedným presným zásahom k výhre Hurricannes nad Red Wings 4:1.

Kanaďan si pripísal dva góly vrátane rozhodujúceho v stretnutí s Floridou Panthers 6:4. V sezóne sa umiestnil medzi gólovo najproduktívnejšími obrancami NHL. Odohral 82 duelov so ziskom 61 bodov (18+43).

Brossoit nastúpil na dva súboje, pričom v oboch si pripísal víťazstvo a mal 96-percentnú úspešnosť zákrokov. Tridsaťročný kanadský brankár odohral v tejto sezóne 11 duelov, v ktorých dosiahol priemer 2,17 inkasovaných gólov na zápas s percentuálnou úspešnosťou zákrokov na hranici 93 percent.