Rekord rozbehnutého Colorada, nezastaviteľný Hughes i míľnik Kopitara

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekord rozbehnutého Colorada, nezastaviteľný Hughes i míľnik Kopitara
Tím Avalanche funguje ako dobre namazaný stroj.
Tím Avalanche funguje ako dobre namazaný stroj.TASR
V stredajšom nočnom programe NHL sa zrodili dva hetriky a tri tímy si udržali stopercentnú bilanciu. Trojgólové zápasy zaznamenali Tyler Toffoli (31) z New Jersey a Ryan Hartman (29) z Minnesoty. V akcii bolo všetkých 32 tímov profiligy, pričom Colorado, Vegas a Boston potvrdili kvalitnú formu a opäť triumfovali.

Hartman bol hrdinom Wild, k víťazstvu nad Oilers prispel piatimi bodmi, keď okrem hetriku zaznamenal aj dve asistencie. "Cítil som sa výborne. Spolu s Matsom Zuccarellom a Kirillom Kaprizovom sme odohrali skvelý zápas, čo bolo rozhodujúce. Snažili sme sa využiť chyby v obrane súpera a darilo sa nám to. Hrali sme naozaj dobre," povedal podľa nhl.com. Stal sa prvým hráčom, ktorý v tejto sezóne zaznamenal päťbodový duel. Vyrovnal tak svoje bodové maximum spred šiestich rokov.

Toffoli sa blysol hetrikom v drese Devils v stretnutí na ľade Montrealu. Kanaďan dosiahol tri góly proti svojmu bývalému tímu, keďže v tíme Canadiens odohral časť dvoch sezón a v roku 2021 sa s nimi predstavil vo finále Stanleyho pohára:

"Po zápase som s Jackom Hughesom žartoval. Povedal som, že v prvej tretine sme toho veľa nepredviedli a cítili sme sa obaja frustrovaní. Postupne sme však našli spôsob, ako sa dostať do zápasu a robiť malé veci, ktoré pomohli tímu," konštatoval útočník, ktorý dosiahol piaty hetrik v profiligovej kariére.

Hughes prihral na štyri góly, bol to pre neho druhý štvorbodový duel v sezóne. Prvý muž draftu z roku 2019 získal 14 bodov (4+10) v piatich zápasoch, čo je najviac bodov hráča Devils v histórii klubu. Bodoval v trinástom stretnutí za sebou v základnej časti. Devils strelili proti Canadiens svoj desiaty gól v presilovej hre, čo je najviac počas prvých piatich zápasov sezóny v klubových štatistikách.

Colorado si pripísalo 15. víťazstvo v sérii na klziskách súperov počítajúc aj minulú sezónu. Vytvorilo tak nový ligový rekord, ktorý doteraz držalo spoločne s Buffalom. Sabres triumfovali od 3. apríla do 13. novembra 2006 14-krát na ľadoch protivníkov.

"Máme šťastie, že sme zvládli všetky stretnutia. Chlapci si to uvedomujú a stále sa snažíme zlepšovať. Bola to strelecká noc na oboch stranách. Trochu zvláštny zápas, ale páčilo sa mi, ako sme dohrali záver," povedal tréner Jared Bednar.

Hráči Avalanche sú spolu s Bostonom a Vegas zatiaľ stopercentní. Bruins vyrovnali najlepší štart do sezóny (predtým 1937/38), keď triumfovali aj v šiestom dueli. Na ľade Chicaga zvíťazili 3:0. Brankár Jeremy Swayman vykryl všetkých 23 striel a dosiahol prvé čisté konto v ročníku a desiate v profiligovej kariére.

Golden Knights sa stali prvým obhajcom Stanleyho pohára, ktorý vyhral sedem úvodných zápasov novej sezóny. V stretnutí proti Philadelphii síce ešte v 52. minúte prehrávali 1:2, v záverečných ôsmich však dokázali streliť dva góly. Shea Theodore rozhodol 33 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Švéd Rasmus Dahlin natiahol v noci svoju bodovú sériu. Obranca Buffala pomohol asistenciou k triumfu Sabres na ľade Ottawy Senators a bodoval tak v šiestom stretnutí za sebou. Útočník Dylan Larkin z Detroitu je na tom o zápas lepšie. Kapitán Red Wings predĺžil svoju bodovú sériu na sedem duelov, keď si pripísal gól a asistenciu v stretnutí proti Seattlu. Je to najlepší úvod pre hráča Detroitu od čias Briana Rafalského v sezóne 2008/09.

Slovinec Anže Kopitar nastúpil proti Arizone na svoj 651. domáci zápas v drese Los Angeles. Kapitán Kings tak prekonal klubový rekord Dustina Browna (650) v počte stretnutí. V predchádzajúcom dueli proti Bostonu (2:4) dosiahol tiež míľnik, keď odohral 1297. súboj v drese "kráľov", pokoril rovnako zápis Browna a dostal sa na prvé miesto v histórii.