Slafkovského rekord, oslávenec Nemec s minimom v NHL i ďalšie dve slovenské asistencie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovského rekord, oslávenec Nemec s minimom v NHL i ďalšie dve slovenské asistencie

Po 54 dueloch v aktuálnej sezóne má Juraj Slafkovský na konte 29 bodov za 12 gólov a 17 asistencií.
Po 54 dueloch v aktuálnej sezóne má Juraj Slafkovský na konte 29 bodov za 12 gólov a 17 asistencií.Profimedia
Porciu dvanástich duelov, v ktorých sa predstavilo päť Slovákov, mohli diváci sledovať v noci na piatok v zámorskej NHL. Z krajanov spod Tatier bodovali traja, no z triumfu sa tešilo len duo.

Boston - Seattle 1:4

Tomáš Tatar pri výhre jeho Seattlu na ľade Bostonu nebodoval, odohral 11:12 minúty, do štatistík si pripísal jednu stratu, ale aj tri zisky puku. Hostia po sérii troch prehier druhý raz zvíťazili, zatiaľ čo u Bruins je to presne naopak - po ôsmich triumfoch z desiatich súbojov prišla tretia porážka v rade. Tromi bodmi za gól a dve asistencie v nej mal prsty Matthew Beniers, Joey Daccord zaznamenal 36 zákrokov a úspešnosť 97,3 %.

New Jersey - Los Angeles 1:2

Oslávenec Šimon Nemec nedostal ideálny darček k 20. narodeninám. Proti Los Angeles nielenže ťahal za kratší koniec, ale na ľade strávil aj najmenej času od vstupu do NHL (15:29 minúty). Ako člen prvého defenzívneho páru zaknihoval mínusový bod, strelu na bránku a dva pokusy LA zablokoval.

NY Rangers - Montreal 7:4

Juraj Slafkovský síce opäť bodoval, keď duel opúšťal s bilanciou 1+1, pluskou, dvomi zakončeniami a jednou stratou puku počas necelých 20 minút (19:59) na ľade, ale nestačilo to na domáce Rangers, za ktoré hviezdili predovšetkým Adam Fox (0+4), Artemij Panarin (0+3), Mika Zibanejad (1+2) a autor hetriku Chris Kreider. Trojbodový bol aj hosťujúci Cole Caufield (2+1).

Odchovanec košického hokeja sa zároveň stal prvým tínedžerom v dynastii Montrealu, ktorý bodoval v siedmich po sebe idúcich meraniach síl. Rekord, ktorý v minulom zápase Slafkovský vyrovnal, teraz ešte vylepšil.

Tampa Bay - Colorado 6:3

Z víťazstva sa zo Slovákov tešil mimo Tatara už len Erik Černák (20:45 minúty). Obranca Tampy Bay asistoval na presný zásah, bol vylúčený na dve minúty za hákovanie, čo hostia nepotrestali, raz vystrelil, rozdal šesť bodyčekov a zablokoval dve strely. Líder kanadského bodovania Nikita Kučerov navýšil svoje bodové konto na číslo 93 po dvoch góloch a prihrávke.

Calgary - San Jose 3:6

Martin Pospíšil (14:20 minúty) nabíjal na úvodnú trefu súboja, ale potom dostalo Calgary šesť zo siedmich nasledujúcich gólov v zápase a doma podľahlo v súboji 12. a 15. tímu Západnej konferencii San Jose. Podiel majú na tom najmä Filip Zadina (2+2), Justin Bailey (1+2) či Luke Kunin (2+0).

Slovenský útočník odchádzal z ľadu s mínusovým bodom, nepotrestaným vylúčením za hrubosť, dvomi koncovkami, piatimi hitmi, zablokovanou strelou, stratou i ziskom puku a dvomi vyhranými vhadzovaniami z dvoch ako člen druhej formácie.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Florida 0:4

Ottawa - Anaheim 1:5

Toronto - Philadelphia 4:3 pp

Nashville - Dallas 2:9

St. Louis - Edmonton 6:3

Chicago - Pittsburgh 1:4

Vancouver - Detroit 4:1