Slafkovský vyrovnal klubový rekord, minimum Nemca. Fehérváry triumfoval, Colorado otáčalo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovský vyrovnal klubový rekord, minimum Nemca. Fehérváry triumfoval, Colorado otáčalo
Aktualizované
Slafkovský má na prekonanie rekordu ešte dva zápasy.
Slafkovský má na prekonanie rekordu ešte dva zápasy.Profimedia
Juraj Slafkovský (19) asistoval pri výhre Montrealu, bodoval siedmy raz po sebe a zároveň vyrovnal dlhoočakávaný klubový rekord. Šimon Nemec (20) odohral najmenší počet času v jednom zápase od príchodu do NHL, aj tak mu to stačilo na asistenciu. V nedeľu podvečer, respektíve v noci na pondelok boli v NHL v akcii hneď šiesti Slováci.

Washington - Winnipeg 3:0

Alexander Ovečkin skóroval v piatom stretnutí za sebou a v sezóne má na konte 26 presných zásahov. Washington strelil všetky tri góly v tretej tretine, čisté konto s 27 úspešnými zákrokmi si v jeho drese pripísal brankár Charlie Lindgren.

Martin Fehérváry odohral 19:45 min s plusovým bodom, predviedol až deväť hitov a v tejto štatistike bol suverénne najlepší na ľade. Capitals vyhrali piate z uplynulých šiestich stretnutí.

Colorado - Pittsburgh 5:4 pp

Pittsburgh ešte po 36 minútach viedol na ľade Colorada 4:0, ale napokon nezastavil víťaznú šnúru domácich, ktorá trvá už deväť zápasov. V predĺžení rozhodol Jonathan Drouin, v dueli mal bilanciu 2+1.

Nathan MacKinnon dal gól a dvakrát asistoval a natiahol svoju bodovú šnúru na 18 stretnutí. Celkovo má na konte 122 bodov (44+78) a k lídrovi bodovania súťaže Nikitovi Kučerovovi z Tampy sa priblížil na rozdiel jediného bodu.

Za Pittsburgh sa štyrmi bodmi za gól a tri asistencie blysol Sidney Crosby a v sezóne nazbieral už 73 bodov (34+39). Stal sa tak deviatym hráčom histórie NHL, ktorý prekonal 70-bodovú hranicu aspoň v štrnástich sezónach.

NY Islanders - New Jersey 0:4

Šimon Nemec odohral najmenší počet minút v jednom zápase NHL, keď jeho New Jersey porazilo Islanders 4:0 a drží si už len veľmi malú šancu na play-off podľa portálu MoneyPuck.com (8,2 %).

Obranca spod Tatier zaznamenal 16. asistenciu a 19. bod v sezóne, zároveň dva plusové body, strelu, blok a zisk puku, pričom bol aj vylúčený za podrazenie. Domáci však vyšli gólovo naprázdno, keď ich 36 zákrokmi vychytal Kaapo Kahkonen

Anaheim - Tampa Bay 2:3 pp

Tampa Bay dala zabudnúť na prehru s Los Angeles po predĺžení a triumfovala šiesty raz z ostatných siedmich meraní síl, čím podčiarkla svoju blížiacu sa účasť v play-off (99,8 % podľa MoneyPuck.com).

Erik Černák bol v prvom obrannom páre, dvakrát vystrelil, rovnaký počet koncoviek aj zablokoval a rozdal tri hity počas takmer 22 minút na ľade (21:57). Ani jeden z hokejistov nebol viacbodový, osud súboja rozsekol v predĺžení Anthony Cirelli.

Calgary - Buffalo 1:4

Dve zakončenia, hit, strata puku a 14:10 minúty na ľade - taká je sumárna štatistika Martina Pospíšila v súboji proti Buffalu. Nováčik v NHL už nemá s Calgary šancu na vyraďovaciu časť, Flames ťahali za kratší koniec tretí raz po sebe, slovenský útočník v nich zhodne nebodoval.

Seattle - Montreal 1:5

Šiestykrát v rade nebodoval ani Tomáš Tatar (mínuska, tri strely, 13:43 minúty), ktorého Seattle nevyhral ôsmy raz po sebe (naposledy ešte 6. marca). Kraken boli doma bezzubí, za 18 minút prehrávali už 0:4.

Diváci na štadióne boli svedkom aj rekordu v podaní Juraja Slafkovského (17:45). Draftová jednotka asistovala na tretí zásah (bodovala v siedmom meraní síl po sebe), čím vyrovnala počet získaných bodov tínedžera v klubovej histórii Montrealu v jednej sezóne Maria Tremblaya (1974/75). Obaja ich majú na konte zhodne po 39, Slováka čakajú ešte dva duely do 20. narodenín. Okrem plusky zaknihoval Slafkovský strelu, dva bloky a vylúčenie 43 sekúnd pred koncom za podrazenie.

V drese Canadiens zažiaril s bilanciou 1+2 a štyrmi plusovými bodmi Kaiden Guhle, úspešnosť zákrokov 97,30 % dosiahol Cayden Primeau.  

Ďalšie výsledky: 

Carolina - Toronto 2:1

Ottawa - Edmonton 5:3

Philadelphia - Florida 1:4

Arizona - Dallas 2:4