Stret Slafkovského, Pospíšila a Ružičku s dvomi slovenskými bodmi, Crosbyho hetrik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stret Slafkovského, Pospíšila a Ružičku s dvomi slovenskými bodmi, Crosbyho hetrik

Pospíšil (vpravo) v súboji s Evansom z Montrealu.
Pospíšil (vpravo) v súboji s Evansom z Montrealu.Profimedia
Za ideálnych okolností mohlo byť v noci z utorka na stredu v akcii hneď šesť slovenských hokejistov. Realita však priniesla iba polovicu v jedinom zápase z deviatich, ktoré sa odohrali. Pre zranenie nehrali dvaja slovenskí obrancovia, sezónneho debutu sa nedočkal povolaný hráč z farmy.

Montreal - Calgary 1:2

O osude bitky troch Slovákov sa rozhodlo v druhej tretine, keď padli všetky tri góly. Prv Juraj Slafkovský asistoval pri vyrovnávajúcom zásahu Gustava Lindströma, aby Martin Pospíšil prihrával na rozhodujúcu trefu Connora Zaryho. Adam Ružička sa totožne podieľal na góle, ten však bol po trénerskej výzve anulovaný. 

Z hokejistov spod Tatier hral najviac Ružička (15:08 minúty), ktorý raz vystrelil na bránku, jeden pokus súpera zablokoval a vyhral obe vhadzovania, ktorých sa zúčastnil. Slafkovský pobudol na ľade 14:23 minúty, štatistiky si vylepšil o štyri hity, koncovku, zblokovanú strelu a rovnako vyhral jedno buly. Pospíšil mal bez piatich sekúnd ice-time 12 minút, bol pri oboch góloch Calgary, zaknihoval dva plusové body, štyri zakončenia a tri bodyčeky. 

St. Louis - Tampa Bay 5:0

Bez zraneného hokejistu hostí Erika Černáka, ktorého trápi menšie zranenie, si St. Louis pred vlastnými fanúšikmi zgustlo na Tampe Bay. Začiatok bol pomalší, ale nakoniec Blues nastrieľali päť zásahov, pričom po dva body získali Jordan Kyrou (2+0), Pavel Bučnevič (0+2) a Torey Krug (0+2). Všetkých 30 pokusov Lighting zlikvidoval gólman Jordan Binnington.

Columbus - Pittsburgh 3:5

Nestarnúci Sidney Crosby strelil hetrik a pridal jednu asistenciu, čím sa výrazne podieľal na triumfe Penguins na ľade Columbusu. Tridsaťšesťročný center otváral skóre, aby následne prihrával na vyrovnájúcu trefu, len aby sám v poslednej tretine strhol vedenie na stranu Pittsburghu a pridal aj poistku do prázdnej bránky.

Ďalšie výsledky:

Washington - Vegas 3:0

Bez zraneného Martina Fehérváryho porazil Washington obhajcu titulu z Vegas. Domáci sú na víťaznej vlne, keď vyhrali tretí zápas v rade a celkovo siedmy z ostatných deviatich. Hostia, naopak, neuspeli tretí raz zo štyroch posledných duelov.

Dallas - Arizona 4:3 pp

Napriek povolaniu z farmy do NHL Miloš Kelemen do súboja za Arizonu nenastúpil, na premiéru v profilige si v sezóne 2023/2024 ešte počká. Kelemen bol iba zdravý náhradník a z tribúny sa pozeral, ako dvojica Tyler Seguin Matt Duchene zariadili predĺženie a v ňom aj víťazný gól.

Buffalo - Boston 2:5

Nashville - Anaheim 2:3

Winnipeg - New Jersey 6:3

San Jose - Florida 3:5