Tatar pri hetrikovom predstavení, Fehérváry môže premýšľať o majstrovstvách sveta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar pri hetrikovom predstavení, Fehérváry môže premýšľať o majstrovstvách sveta

"Lietajúci" Tatar a proti nemu v súboji Pierre-Olivier Joseph.
"Lietajúci" Tatar a proti nemu v súboji Pierre-Olivier Joseph.Profimedia
V kanadsko-americkej NHL sa odohralo v noci z utorka na stredu jedenásť zápasov. Ako jediný Slovák v akcii bol Tomáš Tatar (32). A hoci Washington s Martinom Fehérvárym (23) nehrali, rodák z Bratislavy už môže rozmýšľať o majstrovstvách sveta, keďže Capitals vypadli z boja o play-off.

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 5:1

Tomáš Tatar prispel k triumfu New Jersey, keď zaznamenal asistenciu v zápase s Pittsburghom. Na konte má v tejto sezóne 43 bodov za 17 gólov a 26 asistencií. Hetrikom sa blysol jeho spoluhráč Dawson Mercer. Slovenský útočník odohral 14 minút a 11 sekúnd, na bránku vyslal jednu strelu, do štatistík mu pribudli dve plusky, tri straty a jeden zisk puku.

Brankár Vítek Vaněček mal 22 úspešných zákrokov a vo svojom 50. zápase v sezóne zaknihoval 31. víťazstvo. Mercer sa vo veku 21 rokov a 159 dní stal štvrtým hráčom v histórii Devils, ktorý dosiahol hetrik do veku 21 rokov. Pred ním sa to podarilo Jackovi Hughesovi (21 rokov, 196 dní), Scottovi Gomezovi (20 rokov, 3 dni) a Bobbymu Holíkovi (21 rokov, 283 dní).

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 3:2 pp

Florida Panthers - Buffalo Sabres 2:1

Triumfom Floridy nad Buffalom, pri ktorej zaknihoval dve asistencie domáci Brandon Montour, sa Panthers dostali na pozíciu prvej voľnej karty vo Východnej konferencii. To znamenalo koniec matematickým šanciam na play-off pre Washington s Martinom Fehérvárym.

Slovenský obranca mal počas sezóny problémy s dolnou i hornou časťou tela. Bude zaujímavé sledovať, či v najbližších týždňoch potvrdí, alebo zamietne svoju účasť na MS 2023.

Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 0:5

Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 4:2

Nashville Predators - Vegas Golden Knights 3:2 pp

Americký útočník Thomas Novak stál za všetkými gólmi Nashvillu v súboji s Vegas. Center druhého útoku najprv otvoril skóre a upravil ho aj na 2:0, aby potom v predĺžení v presilovke nabil na víťazný zásah Codymu Glassovi. Práve Glass bol vôbec prvou draftovou voľbou Golden Knights v histórii dynastie v lete 2017. Dva góly hostí strelil obranca Alex Pietrangelo.

St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 4:2

Calgary Flames - Chicago Blackhawks 3:4

Calgary bez Adama Ružičku prehralo s najhorším celkom NHL. Chicago rozhodlo o svojej výhre dvomi zásahmi v záverečnej tretine. Blackhawks majú na konte 56 bodov rovnako ako Columbus a Anaheim. Všetky tri tímy odohrajú do konca základnej časti päť stretnutí.

Flames na druhej strane bojujú o play-off, ale po utorku sa ich nádeje zmenšili. Na Západe im patrí deviata priečka s 87 bodmi, majú o dva body menej a odohraný duel navyše oproti ôsmemu Winnipegu. 

Vancouver Canucks - Seattle Kraken 2:5

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 1:3

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 3:4 pp