Tatar prispel k vytvoreniu klubového rekordu, Nemec s asistenciou pri výhre Devils

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar prispel k vytvoreniu klubového rekordu, Nemec s asistenciou pri výhre Devils

Tatar bol súčasťou zápisu do klubových dejín.
Tatar bol súčasťou zápisu do klubových dejín.Profimedia
V bohatej nádielke ostrej akcie NHL sa predviedli piati slovenskí hokejisti. Z triumfu sa netešil iba Juraj Slafkovský (19). Vo farbách Seattlu mal dôvod na radosť Tomáš Tatar (33), jeho mužstvo zaknihovalo historický míľnik. Šimon Nemec (19) si pripísal šiestu gólovú prihrávku sezóny.

Florida - New Jersey 1:4

V októbrovom strete Devils na vlastnom ľade s kádrom Panthers prehrali. Teraz sa im podarila odplata rovnakou mincou a z Amerant Bank Areny si zobrali všetky body. Floride tak ukončili deväťzápasovú sériu víťazstiev. Hneď v otváracom zásahu stretnutia mal prsty aj Šimon Nemec, pripísal si primárnu asistenciu, ktorá bola jeho šiestou v aktuálnom ročníku NHL. Slovenský obranca odohral v prvej formácii 18:23 min a zaknihoval aj dva plusové body. New Jersey tak naďalej zvádza boj o prienik do najlepšej osmičky Východnej konferencie.

Columbus - Seattle 4:7

Skvelú fazónu opäť potvrdil tím Kraken a na klzisku nie veľmi výrazných Blue Jackets uspel v 11-gólovom dueli. Hostia si týmto triumfom vytvorili nový klubový rekord - vyhrali už deväťkrát v rade. Ruku k dielu priložil aj Tomáš Tatar, keď asistoval na úvodný gól mužstva. Najviac však zažiarili McCann (2+1) s Bjorkstrandom (1+2). Seattle sa parádnou šnúrou priblížil k TOP 8 tímom Západnej konferencie. Desiaty triumf v rade bude môcť pridať v strete s Pittsburghom, s ktorým nehral už viac ako 14 mesiacov.

Montreal - Edmonton 1:2 pp

Canadiens sa nevedia naštartovať k badateľnej sérii výhier, v kolísavej forme pokračovali aj proti Oilers. Tí zažívajú podobný príbeh ako Seattle a z Montrealu si odniesli desiaty ligový úspech po sebe. Ďalšou paralelou s mužstvom Kraken je boj o miesta zaručujúce play-off - Edmontonu patrí ôsma priečka západu. Juraj Slafkovský si počas prehry po predĺžení odkrútil 20:34 min. Hostí spasil po dvoch minútach extra časti Bouchard, ktorý ťažil z práce hviezdneho dua McDavid a Draisaitl.

Vegas - Calgary 1:3

Flames zvíťazili tretí raz v rade, rozhodli o tom už do 38. minúty, keď viedli 3:0. Martin Pospíšil ani Adam Ružička sa kanadskými zápismi neprezentovali. Prvý menovaný strávil na ľade takmer 14 minút a v tretej tretine si odsedel dvojminútový trest za nešportové správanie. Jeho krajan odohral 8:46 min a zaznamenal jeden mínusový bod. Po Seattli a Edmontone je do bitky o vrchnú osmičku konferencie zapojené aj Calgary, ktoré na Oilers stráca iba dva body.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Vancouver 0:1

Ottawa - San Jose 5:4

Carolina Pittsburgh 3:2 pp

Detroit - Los Angeles 5:3

Tampa - Anaheim 5:1

Toronto - Colorado 3:5

Winnipeg - Philadelphia 0:2

Chicago - Dalllas 1:3

Minnesota - Arizona 0:6

Nashville - NY Islanders 3:1

St. Louis - Boston 3:4 pp