Tatarov tréner s prvým triumfom v 7. dueli, New Jersey vyhralo sériu po 11 rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatarov tréner s prvým triumfom v 7. dueli, New Jersey vyhralo sériu po 11 rokoch

Devils ukončili dlhé čakanie.
Devils ukončili dlhé čakanie.Profimedia
Kanadský hokejový tréner Lindy Ruff (63) vyhral s New Jersey svoj prvý duel číslo sedem v play-off NHL. Jeho tím zvíťazil nad New Yorkom Rangers 4:0 a v sérii 1. kola triumfoval 4:3 na zápasy. Devils vyhrali sériu nadstavby premiérovo od roku 2012, keď sa prebojovali až do finále proti Los Angeles.

Ruff absolvoval siedmy súboj vyraďovacej časti celkovo päťkrát. Naposledy prehral v rozhodujúcom dueli ako kouč Dallasu Stars v semifinále Západnej konferencie proti St. Louis (2015/16), predtým vo štvrťfinále Východnej konferencie ako tréner Buffala, ktoré narazilo na Philadelphiu (2010/11). S tým istým tímom o päť rokov skôr v konferenčnom finále proti Caroline i konferenčnom semifinále v sezóne 2000/01 proti Pittsburghu.

New Jersey vyhralo ôsmy z pätnástich siedmych zápasov, Rangers prehrali siedmy z osemnástich a ich kouč druhý zo štyroch. Pred triumfom nad "jazdcami" bol jediným hráčom Devils s presným zásahom v takomto stretnutí Ondřej Palát, v drese hostí okúsili naopak prvú prehru v 7. stretnutí play-off Barclay Goodrow a Vladimir Tarasenko. Predtým vyhrali päťkrát.

Na triumfe mal veľký podiel 22-ročný švajčiarsky brankár Akira Schmid. Vykryl 31 striel súpera, z toho 25 v prostrednom a záverečnom dejstve. Bol to jeho druhý shutout v priebehu troch meraní síl – 23 úspešných zákrokov si pripísal aj v noci na piatok, keď jeho tím taktiež vyhral 4:0. Schmid sa dostal do bránky po úvodných dvoch dueloch série, ktoré Devils prehrali 1:5. Nahradil jednotku zo základnej časti Vítka Vaněčka a dostal prednosť aj pred Mackenziem Blackwoodom.