Tatarovo New Jersey s výpraskom, Penguins sa priblížili k postupu do play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatarovo New Jersey s výpraskom, Penguins sa priblížili k postupu do play-off

Ambícia Penguins dostala pozitívny signál.
Ambícia Penguins dostala pozitívny signál.Profimedia
Slovenskú stopu hájil v ôsmich dueloch NHL iba Tomáš Tatar (32), ktorý musel stráviť debakel na ľade Winnipegu. Káder Pittsburghu si polepšil v bitke o prienik do vyraďovacej časti, dôležité body získalo aj Calgary.

St. Louis Blues - Boston Bruins 3:4 sn

Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:1

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4:2

Pittsburgh hostil duel celkov, ktoré sa v aktuálnej sezóne stretli po tretí raz, aj do tretice sa zrodilo víťazstvo Penguins. Domáci najlepším možným spôsobom využili zaváhanie Washingtonu, na ktorý majú v Metropolitnej divízii náskok už deviatich bodov.

Meranie síl ponúklo štyroch dvojbodových protagonistov, vynikal najmä strelec dvoch presných zásahov Rickard Rakell. Významný míľnik si pripísal Kris Letang, pre ktorého to v NHL bol zápas s poradovým číslom 1 000.

Philadelphia zaznamenala tretiu prehru v rade a jej nádeje na postup do vyraďovacích bojov ostávajú len v teoretickej rovine. Hostitelia si touto výhrou na ceste do play-off výrazne pomohli.

Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 4:3 pp

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 2:5

Winnipeg Jets - New Jersey Devils 6:1

Mužstvo Jets bojujúce o prienik do kľúčovej fázy sezóny hostilo tretí tím Východnej konferencie, s ktorým si poradilo až nečakane hladko. Od úplnej potupy zachránil hostí čestným gólom 14 sekúnd pred koncom Nico Hischier.

V domácom drese sa dvakrát dokázal presadiť Nikolaj Ehlers. Gólman hostiteľa Connor Hellebuyck predviedol 31 zákrokov a o čisté konto prišiel v spomínanom závere. Tomáš Tatar odohral v treťom útoku Devils takmer 13 minút. Winnipeg ostáva v Centrálnej divízii na postupovej štvrtej priečke, na chrbát mu ale s dvomi zápasmi k dobru dýcha piaty Nashville.

Strelci duelu vo Winnipegu
Strelci duelu vo WinnipeguFlashscore

Calgary Flames - Anaheim Ducks 5:4

Vo vyraďovacej časti prebiehajúceho ročníka sa chcú predstaviť aj hokejisti z Calgary, ktorí nevzdávajú boj o tento cieľ. Naposledy si k nemu dopomohli výhrou po deväťgólovej prestrelke s Anaheimom.

Najproduktívnejším jednotlivcom bol síce zástupca hostí Frank Vatrano, no hrdinom súboja sa stal Michael Stone, ktorý sa v 58. minúte postaral o rozhodujúci zásah na 5:4. Flames tak v Pacifickej divízii štvrtým víťazným zápisom za sebou dobiedzajú na Seattle, strácajú naň tri body a majú o dve odohrané merania síl viac.

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 1:4