TOP 10 hráčov NHL, ktorí by mohli zažiť prelomovú sezónu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 hráčov NHL, ktorí by mohli zažiť prelomovú sezónu

Zaradí sa Caufield medzi najväčšie hviezdy súčasnej NHL?
Zaradí sa Caufield medzi najväčšie hviezdy súčasnej NHL?Profimedia
Na koho sa v novej sezóne NHL tešiť? Mien je veľa, ale Flashscore Správy vybrali desať, ktoré by sa mohli z pozície stále sa etablujúcich hráčov stať hviezdami celej súťaže.

Cole Caufield

Po uplynutí nováčikovského kontraktu vstupuje do osemročnej zmluvy, ktorá mu priemerne garantuje 7,850 milióna dolárov. Nesmierne šikovný a technický kanadský krídelník dokazuje, že môže patriť medzi najlepších hráčov celej NHL, ale zatiaľ mu rozbehnúť sa naplno nedovolili zranenia.

V minulej sezóne pre nich odohral za Montreal iba 46 stretnutí (26+10), predtým 67 (23+20). Očakáva sa, že ak bude zdravý, tak by mohol počas nového ročníka streliť 40 gólov a nazbierať aspoň 70 bodov.

Jamie Drysdale

Mladý obranca bol draftovaný v roku 2020 a hneď v nasledujúcej sezóne odohral 24 stretnutí, pričom počas ročníka 2021/22 absolvoval v drese Anaheimu kompletnú základnú časť s 32 bodmi. Dostával veľký počet minút, hral presilovky. Postupne sa stával oporou tímu, aj keď defenzíva je niečo, čo kalifornský tím trápi najviac.

V ôsmom stretnutí predošlej sezóny sa Drysdale zranil a vynechal zvyšok. Po zranení sa môže stať skutočnou hviezdou súťaže. Ešte predtým sa potrebuje ako obmedzený voľný hráč dohodnúť na novom kontrakte.

Bowen Byram

Talentovaný bek síce už odohral tri sezóny za Colorado v NHL, ale trápil sa po zdravotnej stránke, aj preto absolvoval len 91 z celkovo 266 možných. Ako ofenzívny obranca za Makarom nedostáva dostatok priestoru a málo nastupuje na presilovkách, čo je inak jeho doména.

Napriek týmto negatívnym konštatovaniam by mal hrať čoraz väčšiu rolu v zostave Avalanche, ktorá po Stanley Cupe prechádza postupne zmenami. Byram určite dostane časť zodpovedností po Erikovi Johnsonovi.

K'Andre Miller

Americký bek sa stal dôležitou súčasťou defenzívy NY Rangers. Veľa hral už v sezóne 2021/22, keď "jazdci" mali zaujímavú cestu v play-off. Už počas predošlého ročníka nazbieral slušných 43 bodov za deväť gólov a 34 asistencií.

Iba Miller, Letang a Seider mali na konte aspoň 40 bodov, 150 hitov a 100 zablokovaných striel. Postupom času bude dostávať viac príležitostí aj v oslabeniach, kde nepresviedča kapitán Trouba.

Philipp Kurašev

Má za sebou tretiu a zatiaľ najlepšiu sezónu v Chicagu, nazbieral 25 kanadských bodov, čo je zatiaľ maximum tohto Švajčiara. Patrí však do skupiny hokejistov, ktorí majú to najlepšie pred sebou a v mladom tíme Blackhawks okolo Bedarda sa mu určite bude dariť.

Alexis Lafrenière

Pred draftom 2020 bol kanadský krídelník ospevovaný kam len prišiel, stal sa jednotkou, ale odvtedy sa nevie naplno presadiť. Síce pravidelne za Rangers nastupuje, lenže počas troch sezón nazbieral postupne 21, 29 a 39 bodov.

Posledný ročník bol zatiaľ najlepší. Dobrou správou je, že Lafrenière sa postupom času zlepšuje a asi to ešte bude nejaký čas trvať, no mohol by byť produktívny. Skončil sa mu nováčikovský kontrakt, nová dvojročná zmluva mu bude vynášať 2,325 milióna dolárov ročne.

Anton Lundell

Fínsky center po drafte v roku 2020 odohral jeden rok s priemerom takmer bod na zápas v Liige, vyhral MS a následne sa vybral do NHL. Počas premiérovej sezóny mal slušných 44 bodov, v minulej to kleslo na 33, avšak desať zaknihoval v play-off pri ceste Panthers až do finále. Najbližšie mesiace pre neho budú aj bojom o čo najlepšiu zmluvu, keďže sa mu o rok končí nováčikovský kontrakt.

Marco Rossi

V roku 2019 ho Minnesota brala už na deviatom mieste a nebyť nešťastných okolností, dávno by hral NHL pravidelne. Rossi však mal veľmi vážny priebeh koronavírusu, dokonca sám povedal, že sa bál o život a po tak náročnom období nebolo jednoduché dostať sa do vrcholovej formy.

Počas posledných dvoch sezón odohral iba 21 stretnutí v profilige a získal jediný bod za asistenciu. Má však za sebou rovnako dva dobré ročníky na úrovni AHL, v ktorých dokopy nastúpil na 118 duelov a nazbieral 106 bodov. Tento rok si za Rakúsko prvýkrát zahral na seniorských MS s priemerom takmer bodu na stretnutie.

Cole Perfetti

Technicky veľmi dobre vybavený center bude ťažiť z odchodu Duboisa, pretože razom ho Winnipegu potrebuje častejšie na ľade. Ak sa mu bude dariť, môže byť stredným útočníkom pre druhý útok. O túto pozíciu sa pravdepodobne "pobije" s Vilardim.

Perfetti odohral minulú sezónu už kompletne v NHL, no zasiahol iba do 51 zápasov, kde zaknihoval solídnych 30 bodov. Rovnako ako ďalší hráči v tomto zozname sa očakáva, že bude postupne napredovať.

Lucas Raymond

Z draftu 2020 sme do rebríčka zaradili celkovo až šesť hráčov, pretože mnohí vysoko vybraní majú zatiaľ podobné príbehy. Raymond je spomedzi tejto skupiny hokejistom so štvrtým najvyšším počtom zápasov v NHL.

Ako druhý sa po Stützlem dostal cez stovku bodov, pričom Nemec už pomaličky útočí na métu 200. Švédsky krídelník počas premiérovej sezóny nazbieral za Detroit 57 bodov (23+34), v predošlej klesol na 45. Má výbornú strelu, no potrebuje byť konzistentnejší.