TOP 5 nováčikov mimo Bedarda. Ktorí tínedžeri žiaria na začiatku sezóny v NHL?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 5 nováčikov mimo Bedarda. Ktorí tínedžeri žiaria na začiatku sezóny v NHL?
Cooley potvrdzuje, že bude hviezdou NHL.
Cooley potvrdzuje, že bude hviezdou NHL.Profimedia
Nová sezóna v NHL sa rozbehla naplno a skvelé meno si robia viacerí mladíci. Flashscore Správy sa pozreli na to, ktorí tínedžeri majú zaujímavý štart do svojho prvého ročníka v profilige. Vynechali sme Connora Bedarda (18), ktorý je samostatnou kapitolou.

Logan Cooley

Trojka draftu 2022 sa vyjadrila, že do NHL sa neponáhľa a bude nastupovať na úrovni NCAA. Cooley bol v minulej sezóne po Fantillim druhým najproduktívnejším hráčom tejto súťaže, ale potom zmenil názor a v lete podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Arizonou.

Prvý raz medzi mužmi zažiaril nádherným sólom zakončeným gólom počas prípravného zápasu v Austrálii proti Los Angeles. Plynulo naskočil aj do ostrej sezóny v NHL. Po jedenástich dueloch má na konte osem bodov (1+7). Ak by si toto tempo udržal, môže sa dostať na métu šesťdesiatich bodov. Jeho ice-time dosahuje v niektorých dueloch takmer dvadsať minút, v posledných dvoch trochu klesol.

Adam Fantilli

Kanadského útočníka si Columbus vybral na treťom mieste tohtoročného draftu a po 65-bodovej sezóne v NCAA okamžite naskočil do najlepšej ligy sveta. V jedenástich stretnutiach strelil dva góly, na štyri prihral, no napriek individuálnej kvalite ešte potrebuje zlepšiť hru smerom dozadu, o čom hovorí aj päť mínusových bodov.

Až na jeden zápas hral zakaždým cez pätnásť minút. Pred sebou má skvelú budúcnosť, avšak aj priestor na zlepšovanie sa, čo je v mladom veku logické. Fantilli počas predošlého ročníka vyhral zlato na juniorských aj seniorských majstrovstvách sveta. 

Leo Carlsson

Z hráčov v kategórii U20, ktorí zasiahli do novej sezóny NHL, strelil po Bedardovi a Poitrasovi navyšší počet gólov. Švédska dvojka tohtoročného draftu síce úvodné stretnutia pre zranenie vynechala, ale nový útočník Anaheimu skóroval hneď pri svojom debute v profilige proti Dallasu, keď na ľade strávil rovných devätnásť minút.

Následne hral dva razy dokonca cez dvadsať a zažil dvojbodový duel (1+1) proti Bostonu pri výhre 4:3 po predĺžení. Vtedy bol na hrace ploche dokonca až 22 minút a 37 sekúnd. Celkovo má v siedmich zápasoch tri góly a jednu asistenciu.

Matthew Poitras

Kanadského centra si Boston vybral v druhom kole draftu 2022 z celkového 54. miesta. Ako jedenásty hráč svojho ročníka sa dostal do profiligy. Využil odchody Bergerona a Krejčího, ale pozíciu v tíme si zaslúžil vďaka svojim kvalitným výkonom.  Fanúšikov Bruins ohúrila vysoká technická vyspelosť.

Poitras v minulej sezóne nazbieral za Guelph Storm v OHL počas 63 zápasov až 95 bodov (16+79). Na štarte nového ročníka už štyrikrát skóroval a dva razy asistoval, našliapnuté má na 40 až 50 bodov. Doposiaľ nebol ani raz vylúčený.

Pavel Minťukov

Aj keď ruský obranca na konci novembra oslávi 20. narodeniny, je stále tínedžerom a vďaka výkonom jednoducho v rebríčku musí byť. Desiatka draftu 2022 naskočila po troch rokoch v OHL do najlepšej ligy sveta tak, akoby ju už hrala.

V Anaheime deklaruje, že toto mužstvo môže prekvapivo pomýšľať na play-off. Minťukov už strelil gól a pridal aj sedem asistencií, má viac bodov ako Bedard a rovnako ako Cooley. Spoľahlivý je aj smerom dozadu, na tempo NHL si zvykol veľmi rýchlo.