Viac sa mu darí na ľade súperov. Slafkovský rekordérom Montrealu, otca si v Kanade užil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viac sa mu darí na ľade súperov. Slafkovský rekordérom Montrealu, otca si v Kanade užil

Slafkovský síce opäť ťahal Montreal, na výhru to však tentoraz nestačilo.
Slafkovský síce opäť ťahal Montreal, na výhru to však tentoraz nestačilo.Profimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský potvrdil výbornú formu v zámorskej NHL. V noci na ľade New Yorku Rangers strelil 19-ročný útočník Montrealu gól, pridal aj asistenciu a bodoval v siedmom stretnutí za sebou. Slafkovský vytvoril klubový rekord v bohatej 114-ročnej histórii Canadiens v počte zápasov s bodom v tínedžerskom veku. Montreal však prehral v Madison Square Garden 4:7.

Najvyššie draftovaný hráč v roku 2022 prekonal doterajší najlepší zápis Douga Wickenheisera, ktorý v sezóne 1980/81 bodoval ako tínedžer v šiestich dueloch za sebou. Alex Galchenyuk (2012/13) a Stephane Richer (1985/86) si pred dovŕšením 20. narodením pripísali bod v piatich zápasoch v rade.

Slafkovský oslávi dvadsiatku 30. marca, dovtedy ešte čaká Montreal osemnásť meraní síl, najbližšie v noci na nedeľu proti Washingtonu Capitals s Martinom Fehérvárym.

Odchovanec košického hokeja je v posledných stretnutiach pevnou súčasťou prvého útoku s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom. Na ľade trávi okolo 20 minút na duel a pravidelne nastupuje v prvej presilovkovej formácii. Počas sedemzápasovej série nazbieral 11 bodov (6+5), v posledných 12 vystúpeniach si pripísal 14 bodov. V tejto sezóne má bilanciu 12+17 v 54 súbojoch.

Mladého slovenského útočníka však mrzela prehra v New Yorku, pretože Montreal je vo Východnej konferencii na 13. mieste a na postup play-off stráca osem bodov.

"Bodová séria je jedna vec, ale keď chceme vyhrávať a ostať v hre o postup do play-off, tak musíme hrať lepšie. Nemôžeme dostať sedem gólov, s tým sa nedá vyhrávať. Musíme sa z toho poučiť a sústrediť sa na ďalšie zápasy. Neviem, čo sa stalo, ale druhá tretina nám nevyšla. Musíme sa na to pozrieť a hrať lepšie," povedal Slafkovský pre nhl.com.

V posledných dňoch trávil Slafkovský spoločný čas aj so svojim otcom, ktorý bol na návšteve v Kanade. Domov odletel v stredu pred stretnutím v New Yorku, ale Juraj starší videl naživo prvý trojzápasový zápis svojho syna v NHL proti Anaheimu Ducks. Slafkovský sa pod víťazstvo 5:0 podpísal gólom a dvoma asistenciami.

"Otec za mňa robil všetku náročnú prácu mimo ľadu. Upratoval, varil, nakupoval. Bol tu od minulého piatka, dali sme si pár obedov a bolo pekné sa s ním vidieť. Užili sme si čas spolu," dodal Slafkovský pre Montreal Gazette.

Slafkovský je paradoxne produktívnejší viac vonku ako doma. Počas svojej kariéry nazbieral na klziskách súperov 27 bodov v 49 zápasoch, v Bell Centre si v 44 dueloch pripísal 12 bodov.

NY Rangers - Montreal 7:4