Výpredaj v Calgary? TOP 7 kandidátov na výmenu v NHL pred prestupovou uzávierkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výpredaj v Calgary? TOP 7 kandidátov na výmenu v NHL pred prestupovou uzávierkou

Tanev aj Hanifin by mali opustiť Calgary.
Tanev aj Hanifin by mali opustiť Calgary.Profimedia
Aj keď sa toho od začiatku sezóny ohľadom možných výmen v NHL viac popísalo ako uskutočnilo, s blížiacou sa uzávierkou prestupov je čoraz viac pravdepodobné, že uvidíme aj väčšie trejdy. Ktorých sedem hráčov má najväčšiu pravdepodobnosť zmeny dresu? Do 8. marca, keď je uzávierka prestupov, sa ale fanúšikovia môžu tešiť na niekoľko zaujímavých transakcií.

Chris Tanev

Obranca Calgary je jedným z plejády hráčov, ktorí by mali organizáciu Flames opustiť. Končí mu zmluva na 4,5 milióna amerických dolárov a jeho odchod je v podstate iba otázkou času. Podľa mnohých expertov je najväčším favoritom na zmenu dresu. Interes hlási Toronto, ktoré potrebuje doplniť defenzívu po zranení Klingberga.

Tyson Barrie

Kanadský bek rovnako disponuje zmluvou za 4,5 milióna dolárov a tiež sa končí po aktuálnom ročníku. Pred rokom zamieril z Edmontonu do Nashvillu, odkiaľ by mal odísť. Hráč sa s Predators dohodol, že ich cesty sa rozídu, pričom je možnosťou pre Toronto ale aj newyorské kluby Devils či Rangers. Podľa The Athletic majú záujem aj ďalšie kluby.

Jake Allen

Po obrancoch sú najväčším artiklom brankári. Montreal disponuje viacerými gólmanmi, aj preto v lete poslali preč DeSmitha a teraz by mohol za zaujímavú protihodnotu odísť aj Allen, keďže medzi tromi žrďami sú k dispozícii mladší Montembeault a Primeau. Skúsený 33-ročný Kanaďan je možnosťou pre Seattle či Buffalo. Kontrakt za necelé štyri milióny mu platí do záveru budúcej sezóny.

Noah Hanifin

Očakáva sa, že Calgary s týmto obrancom predĺži zmluvu a potom ho vymení za vysokú protihodnotu. Flames napriek vysokým ambíciám strácajú na priečky zaručujúce play-off, preto sa očakáva výpredaj. Záujem už mal prejaviť Boston, ale zvažuje ho aj New Jersey. Hanifina pritom známy insider Elliotte Friedman vidí teoreticky v Arizone.

Elias Lindholm

Vysoko hodnotený center bude po sezóne bez zmluvy a nezdá sa ako pravdepodobné, že by ju v pozícii voľného hráča (UFA) obnovil v Calgary. Kanadská organizácia ho preto môže zaujímavo vymeniť do mužstva, ktoré bojuje o play-off. Prvého centra hľadá Boston, no Lindholm zaujal aj Colorado alebo Carolinu. Jeho príchodom by už bez tak veľmi silné ofenzívy týchto ašpirantov na Stanley Cup ešte zosilneli.

Andrei Kuzmenko

Ruský útočník vletel do NHL ako víchor a v minulej sezóne bol najlepším strelcom (39) a druhým najproduktívnejším hráčom (74) Vancouveru. Canucks však nepostúpili do play-off a hoci to teraz vyzerá z tímového hľadiska úplne inak, tak Kuzmenko sa, paradoxne, trápi. Viacero klubov sa už informovalo o tom, ako situácia vyzerá. V ostatnom období bol navyše iba zdravým náhradníkom.

Mario Ferraro

V trápiacom sa San Jose vyniká obranca, ktorý disponuje kvalitou hrou smerom dopredu aj dozadu. Dominuje v tímovej štatistike času stráveného na ľade či v počte blokov. Vďaka svojim kvalitám zaujal viacero popredných tímov, pričom Sharks za neho môžu získať vysoké draftové voľby a pomôcť si v predstavbe svojho kádra.