Chromiak nasleduje brata, v deň 18. narodenín bol vymenený. Doplatil na príchod Dvorského

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chromiak nasleduje brata, v deň 18. narodenín bol vymenený. Doplatil na príchod Dvorského

Jakub Chromiak bude hrať za tím, kde nastupoval aj jeho brat Martin.
Jakub Chromiak bude hrať za tím, kde nastupoval aj jeho brat Martin.Profimedia
Slovenský obranca Jakub Chromiak (18) bol v deň svojich 18. narodenín vymenený v rámci juniorskej OHL. Sudbury Wolves ho za výbery 2. a 6. kole draftu 2027, ako aj 4. kole draftu 2025 poslal do Kingstonu Frontenacs.

Hlavným dôvodom trejdu je fakt, že Sudbury malo po nedávnom príchode Dalibora Dvorského na súpiske troch legionárov a do jedného stretnutia môžu zasiahnuť len dvaja. Brankárskou jednotkou tímu je český gólman Jakub Vondras, ktorého v roku 2022 draftovala Carolina v šiestom kole do NHL.

Samotný Chromiak odohral za Wolves v tejto sezóne sedem zápasov, získal jednu asistenciu. Naposledy nastúpil ešte 15. októbra. V mužstve hral už počas väčšiny predošlého ročníka, prišiel z Dukly Trenčín.

Dres "vojakov" obliekol aj v ôsmich dueloch Tipos Extraligy. Slovensku pomohol v kategórii U18 postúpiť z druhej divízie naspäť do prvej, následne hral na tohtoročnom šampionáte, ktorého výsledkom bolo štvrté miesto.

"Veľmi sme ho chceli získať už počas draftu do juniorských súťaží v roku 2022, keď si ho ale Sudbury vybralo skôr. Keď sa vyskytla šanca získať ho, chceli sme to urobiť. Je to pravák, ktorý má rád puk na hokejke a pridáva kvalitu do našej defenzívy," povedal Kory Cooper, generálny manažér Kingstonu.

Jakub Chromiak oslávil svoje 18. narodeniny vo štvrtok 2. novembra, keď sa uskutočnila aj výmena. Je to prospekt pre draft NHL 2024. V niektorých prvotných rebríčkoch figuroval na konci prvého kola, no momentálne sa oveľa pravdepodobnejšie javí možnosť niekde na prelome druhého a tretieho kola.

Jeho brat Martin Chromiak nastupuje v AHL na farme Los Angeles. Počas sezóny 2021/22 však takisto hral za Kingston, v ktorého drese počas 60 duelov zaknihoval 86 bodov, ďalších dvanásť pridal v play-off.