Ťavoda si pomohol Pálffyho vetou. Teraz si vychutnáme hamburgery od Janka Sýkoru, smeje sa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ťavoda si pomohol Pálffyho vetou. Teraz si vychutnáme hamburgery od Janka Sýkoru, smeje sa
Obranca Ján Ťavoda s majstrovskou trofejou.
Obranca Ján Ťavoda s majstrovskou trofejou.TASR
Obranca Ján Ťavoda (32) patril medzi kľúčových hráčov HC 19 Humenné na ceste k historickému postupu do najvyššej slovenskej súťaže. Aj v siedmom zápase finále proti Žiline to potvrdil dôležitou asistenciou pri prvom zásahu svojho tímu.

Tlaky zo všetkých strán

Po stretnutí neskrýval obrovské emócie, ktoré nešli zastaviť. Zároveň potvrdil svoju povesť, že keď pred ním pristanú mikrofóny, padá perla za perlou.

"Chalani zo Žiliny boli pod veľkým tlakom. Musím uznať, ako sa s tým vedia vyrovnať, pretože som počul všelijaké veci. Tlaky odtiaľ, tlaky odinakadiaľ. My sme mohli, oni museli. Aj keď sme dostali prvý gól, nezložili sme sa. Dali sme do toho srdce a pokoru," hovoril Ťavoda.

7. finále: Žilina - Humenné 2:3 pp

Hamburgery Janka Sýkoru

Médiami nedávno obletel rozhovor žilinského útočníka Jána Sýkoru, ktorý na slová skúseného beka o tom, že v šiestom zápase finále ich Humenné zožerie, odpovedal, že zjesť môžu akurát hamburgery. V tejto slovnej prestrelke mal posledné slovo Ťavoda.

"Bola to kvalitná séria, klobúk dole pred Žilinou, ale ako som sa vyjadril. Vlk nemôže zožrať leva a my teraz zožerieme fajné hamburgery od Janka Sýkoru," smial sa rodák zo Zvolena a vyjadril sa tiež k niektorým poznámkam na svoju adresu z radov divákov.

"Pár zúfalcov tu pokrikovalo niečo, ale ja mám v Žiline veľa kamarátov. Zažil som tu pekné momenty. Musím dať klobúk dole pred fanúšikmi Žiliny, akú atmosféru vytvorili," podotkol bývalý bek tímu spod Dubňa.

Víťazná fotka HC 19 Humenné.
Víťazná fotka HC 19 Humenné.TASR

Pálffyho veta

Zásluhy za spomínanú asistenciu pri úvodnom zásahu si nebral, vyzdvihol kolektív. "Mohol tam byť hocikto. Vyšlo to na mňa. Ako povedal Žigo Pálffy. Chalani zabojovali v rohu, dali mi to na modrú čiaru, tak som to tam j***l," neprestrával baviť výborne naladený hokejista.

So zveličením tvrdí, že v kabíne mali jasný plán. "Dali sme si istý scenár. Akurát sme sa modlili, aby sme nedostali Žiar v prvom kole play-off a vo finále to bolo jasne dané, že postúpime na sedem zápasov. Akurát, že víťazný gól nemal dať Martin Lenďák, ale Fifo Vrábeľ," nechal sa počuť.

Čestní ľudia slovo držia

Humenné len pred tromi rokmi začalo hrať Tipos SHL, teraz má šancu nastúpiť v najvyššej Tipos Extralige. "Hovoríme tomu, že sme v projekte do Extraligy a to sa podarilo. Verím, že ju budeme hrať, ako vedenie aj mesto sľúbili. Sú to čestní ľudia, ktorí svoje slovo držia. Ďakujeme im za celý rok a za to, aké podmienky nám vytvorili," hovorí Ťavoda. Ten na Zemplíne zostáva.

"Určite budem pokračovať. Povedzte sami, keď postúpite do Extraligy, nehrali by ste ju?!"

Ján Ťavoda už medzi slovenskou elitou obliekal dresy Zvolena, Banskej Bystrice, Popradu, Žiliny, Michaloviec a naposledy Prešova v sezóne 2021/22. Celkovo odohral 572 stretnutí počas trinástich ročníkov.