Banská Bystrica vyhrala gólom Horu z poslednej minúty, ďalšie čisté konto Krošelja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica vyhrala gólom Horu z poslednej minúty, ďalšie čisté konto Krošelja

Krošelj udržal v drese Banskej Bystrice už druhé čisté konto.
Krošelj udržal v drese Banskej Bystrice už druhé čisté konto.HC 05 Banská Bystrica/Dominika Körtvélyesiová
Banskobystrickí hokejisti sa tešia zo šiestej výhry v sezóne. V nedeľu večer zvíťazili v 10. kole Tipos Extraligy na domácom ľade nad Spišskou Novou Vsou 1:0. Druhýkrát neinkasovali gól, navyše na tri body im stačil jediný presný zásah a ten prišiel necelých 35 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Prišiel v oslabení, no na ľade to vyzeralo úplne opačne, pretože padol v čase, keď sa dvaja Spišiaci vracali z trestnej lavice do obranného pásma a Vartovník hral bez hokejky. K strele z kruhu sa napokon odhodlal bystrický obranca Frank Hora a puk i so šťastím putoval presne k bližšej tyčke. Šťastný legionár "baranov" opísal svoj gól skromne.

"Bola to dobrá akcia celej formácie, ja som dostal puk, videl som, že môžem vystreliť, no mal som aj šťastie, že to prešlo do siete. Takto neskorý gól som strelil asi len raz, bola to aj podobná strela. Keď som sa teraz presadil, tak som si na to spomenul, bolo to v ECHL. Do konca ostávalo viac času, ale bolo to veľmi podobné," povedal.

Hora považuje výhru nad Spišiakmi za zaslúženú: "Odohrali sme dobrý zápas, v oslabeniach aj v presilovkách to bolo dobré, každý sa držal plánu, bojoval, nechal na ľade všetko," doplnil. Čisté konto zaknihoval 36-ročný Slovinec Gašper Krošelj. Aj on vravel po dueli o šťastných troch bodoch.

"Na konci sme mali šťastie, že sme napokon dali gól my a vyhrali 1:0. Bol to zápas na nervy, do poslednej chvíle človek nevedel, čo sa stane. Náročné to bolo hlavne na konci, sme šťastní za tri body. Najhorúcejšie momenty som zažíval v druhej tretine, ktorá bola hore - dole. Potom počas presiloviek súpera a takisto po ich rýchlych protiútokoch. Ubránili sme to, čo bolo kľúčové," nechal sa počuť.

Krošelj odchytal štvrté stretnutie za Banskú Bystricu po príchode do mužstva. Na svojom konte má deväť inkasovaných gólov pri bilancii dve výhry a dve prehry.

"Sú to skvelé pocity, že som zaknihoval nulu pred domácim hľadiskom. Bol to ťažký zápas. Vedeli sme, že Spišská Nová Ves nie je slabý tím, že to bude náročné. Povedali sme si, že v prvej tretine nesmieme dostať žiadny gól a skúsiť aspoň jeden streliť. Udržali sme to na nule, dobre sme hrali v obrane," uviedol slovinský reprezentačný gólman.

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 1:0