Udalosti Tipos Extraligy: Zvolen je na čele napriek prehre, v nedeľu padlo najmenej gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Zvolen je na čele napriek prehre, v nedeľu padlo najmenej gólov

Hora sa teší zo svojho gólu do siete Spišskej Novej Vsi.
Hora sa teší zo svojho gólu do siete Spišskej Novej Vsi.HC 05 Banská Bystrica/Dominika Körtvélyesiová
Zvolen sa vrátil na čelo tabuľky, kde vystriedal Spišskú Novú Ves napriek tomu, že prehral v Poprade. V poradí 10. kolo tejto sezóny Tipos Extraligy prinieslo najnižší počet gólov, zároveň však aj najneskorší víťazný presný zásah.

Iba 23 gólov

V 10. kole padlo najmenej gólov v doterajšom priebehu sezóny, celkovo iba 23, čo je priemer necelých štyroch na jedno stretnutie. Jediný videli diváci v Banskej Bystrice, ktorej výhru 35 sekúnd pred koncom vystrelil obranca Hora. Najviac presných zásahov bolo na ľade Košíc, domáci porazili Nitru 4:3. Iba štyri tímy sa pritom presadili aspoň trikrát.

Krošelj žiari hneď po príchode pod Urpín

Banská Bystrica po problémoch v bránkovisku z úvodu sezóny vymenila nevýrazného Terva za skúseného Gašpera Krošelja a nemohla urobiť lepšie. Slovinec zatiaľ nastúpil na štyri zápasy, dva razy vyhral a rovnako dvakrát udržal čisté konto. V tomto ohľade je s trenčianskym LaCouveem lídrom celej extraligy.

Bývalá jednotka napríklad Mladej Boleslavi síce inkasovala za dve stretnutia celkovo jedenásťkrát, ale nutno konštatovať, že vtedy jej nepomohli ani spoluhráči, zatiaľ čo pri vynulovaní Michaloviec aj Spišskej Novej Vsi to bolo naopak. Navyše, formu má aj Belányi.

Výsledky nedeľného kola.
Výsledky nedeľného kola.Flashscore

Zvolen napriek prehre poskočil na čelo tabuľky

Nestáva sa často, že by si tím tabuľkovo polepšil napriek tomu, že prehral. Zvolenu sa to ale podarilo, keďže po neúspešných nájazdoch v Poprade získal jeden bod a keďže Spišská Nová Ves podľahla Banskej Bystrici, tak "bryndziari" sa mužstvu z východu republiky bodovo vyrovnali (22) a vďaka lepšiemu skóre (42:25) ho aj predbehli.

Zverenci trénera Oremusa majú najlepšiu ofenzívu v lige, takisto najproduktívnejšieho hráča, ktorým je kapitán Zuzin (11+4). Ten je zároveň najlepším strelcom Tipos Extraligy. Zvolen zatiaľ ako jediný nebodoval len raz z desiatich duelov a ako jeden z trojice tímov prehral iba v troch prípadoch.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Najneskorší víťazný gól

Najneskorší gól riadneho hracieho času tejto sezóny strelil v čase 59:59 zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom útočník Matúš Havrila. Najneskorší víťazný presný zásah pred uplynutím 60. minúty dal v nedeľu v čase 59:25 banskobystrický obranca Frank Hora, čím rozhodol o futbalovej výhre 1:0 nad Spišskou Novou Vsou. "Barani" vyhrali šiesty z ostatných siedmich stretnutí a v tabuľke poskočili na štvrtú priečku, zatiaľ čo Spišiaci klesli na druhé miesto, o skóre za Zvolen.

Hráč kola: Brett Pollock

Kanadský útočník bol jediným hráčom 10. kola, ktorý strelil viac ako jeden gól. Jeho dva zásahy si ani nemohol načasovať lepšie, pretože v druhej tretine stretnutia Košíc proti Nitre zvyšoval na 3:1.

A hoci hostia vyrovnali, práve on sa postaral o víťazný moment. K tomu pridal jednu asistenciu. Mimochodom, na čele tabuľky hráčov s najvyšším počtom víťazných gólov sú Gašpar a Burgess (po 3).

Program najbližšieho kola, ktoré sa odohrá v piatok.
Program najbližšieho kola, ktoré sa odohrá v piatok.Flashscore