Udalosti Tipos Extraligy: Hrozivý pád Záborského, ďalší koncert Ranforda a Zuzin na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Hrozivý pád Záborského, ďalší koncert Ranforda a Zuzin na čele

Záborský prežil chvíle hrôzy.
Záborský prežil chvíle hrôzy.Profimedia
Piatkový program Tipos Extraligy priniesol ďalšie zaujímavé momenty, z ktorých vynikol hlavne nepekný pád Tomáša Záborského (35) či nový líder produktivity a tiež tabuľky strelcov.

Záborského hrozivý pád

Sedemgólový koncert Slovan zatienil v piatok hrozivý moment, pretože po šarvátke pred bránkou zhodil Petráš na ľad Tomáša Záborského tak nešikovne, že skúsený krídelník ostal nehybne ležať. Vyšetrenia ukázali, že má otras mozgu. Prvotné správy hovorili o tom, že si necíti časť chrbta, ktorý ho podľa našich informácií stále bolí, ale nemalo by to byť našťastie tak vážne, ako to v prvom momente vyzeralo.

"Po prvé, rozhodcovia majú na ľade chrániť hráčov. Tomáš je jedným z kľúčových hokejistov a prináša do organizácie srdce. Na nič si nespomína, má otras mozgu. Má nejaký problém s chrbtom, ale nechcem hovoriť za doktorov. Uvidíme, ako dopadnú vyšetrenia," povedal na tlačovke tréner Totter.

Výsledky 9. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 9. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Zuzin na čele produktivity aj tabuľky strelcov

Zvolenský útočník Peter Zuzin je vo výbornej forme, v piatok rozhodol prvé tohtosezónne derby proti Banskej Bystrici dvomi gólmi a dvomi asistenciami. Postaral sa o jedno zo svojich najlepších stretnutí v extralige. Navyše sa so šestnástimi bodmi stal novým najproduktívnejším hráčom súťaže a s jedenástimi gólmi jej najlepším strelcom. Ako prvý sa dostal na métu desiatich presných zápasov, kde sa zakrátko zaradil aj Rus Avcin z Liptovského Mikuláša. Zvolen má navyše najlepšiu ofenzívu v lige, celkovo strelil 40 gólov.

Strácajú Košice formu?

Košice prehrali už svoj piaty zápas z posledných siedmich ligových zápasov a celkovo prehrali šesťkrát z ostatných ôsmich stretnutí, ak teda rátame aj jedno vystúpenie v Lige majstrov. Celkovo od 22. septembra získali len sedem bodov. V nesmierne vyrovnanej tabuľke klesli na šieste miesto, majú trinásť bodov, čo je iba o dva viac než deviaty Trenčín. V Spišskej Novej Vsi síce zverenci trénera Cemana dvakrát nepriaznivý stav vyrovnali, nakoniec tesne o gól prehrali. Košičania pritom pred piatkom hrali v lige štyrikrát doma, hneď dva razy sa nemohli tešiť.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Brandon Ranford

Kanadský útočník Brandon Ranford vletel do svojho druhého pôsobenia v Slovane ako veľká voda, ktorá melie všetko, čo jej príde do cesty. Šikovný hokejista odohral dva zápasy a v oboch zaznamenal hetrik, pričom k tomu pridal celkovo tri asistencie. Za 120 minút tak zaknihoval viac ako polovicu zo všetkých presných zásahov najlepšie strelca ligy Zuzina. Slovan vďaka nemu vyhral dva razy po sebe, čo sa mu podarilo prvýkrát v sezóne. Odniesli si to Banská Bystrica a Poprad. Ak bude takto pokračovať, fanúšikovia "belasých" aj defenzívy sa majú na čo tešiť. Samorezrejme, v odlišnom vnímaní. Hráčom kola sa podľa Flashscore Správy stal druhý raz v rade.

Program nedeľného kola.
Program nedeľného kola.Flashscore