Dmowski sa už zapísal do histórie Popradu, stále má možnosť prekonať Krotáka či Haščáka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dmowski sa už zapísal do histórie Popradu, stále má možnosť prekonať Krotáka či Haščáka

Dmowski sa nachádza vo fantastickej forme.
Dmowski sa nachádza vo fantastickej forme.HK Poprad
Americký útočník Ryan Dmowski (26) je doslova na neudržanie, pretože pri nedeľnej výhre Popradu v Nitre strelil už svoj tretí hetrik počas prebiehajúcej sezóny.

Celkovo má na konte 26 gólov, čo z neho robí najlepšieho strelca Tipos Extraligy. Je pravdepodobné, že prekoná rekord v počte presných zásahov počas jednej základnej časti medzi legionármi. Ten stanovil v minulej sezóne Max Gerlach s 34 gólmi.

Paradoxne, práve jeho brali "kamzíci" v lete, aby niečo podobné zopakoval, ale strelca našli inde. Ryan Dmowski má celkovo 48 bodov, o jeden menej ako vedúce duo Buček - Archambault. Len Roman Iljin, Tim Coffman a spomínaný Gerlach dokázali spomedzi legionárov naraz dominovať produktivite aj strelcom.

V histórii Popradu mal spomedzi legionárov najviac bodov počas jednej základnej časti najvyššej súťaže Stanislav Balán (47), čo už Dmowski prekonal. Aby vyrovnal celkový rekord klubu, tak potrebuje v zostávajúcich desiatich dueloch nazbierať ešte 21 bodov, pretože počas sezóny 2020/21 ich mal Marcel Haščák až 69.

To sa mu už asi nepodarí a vyzerá to tak, že nenapodobní ani jeho 38 gólov, keďže na to potrebuje aspoň dvanásť presných zásahov. Je nutné však poznamenať, že Dmowski môže odohrať maximálne 43 duelov, keďže v úvode bol zranený. Práve toľko ich odohral Peter Junas v sezóne 1997/98, keď ako člen "kamzíkov" pozbieral 61 bodov. Rovnaké maximum majú aj Arne Kroták a Slavomír Pavličko.

Dmowski je zároveň celkovo ôsmym najproduktívnejším legionárom podtatranského klubu, stačilo mu na to 33 duelov. Teoreticky by sa stihol tento ročník posunúť na piatu priečku, kde je momentálne Mike Dalhuisen (55 bodov). Vedúce kvarteto tvoria Jaroslav Kašík (116), James Livingston (76), Stanislav Balán (73) a Michal Černý (69). Spomedzi všetkých má však jasne najlepší priemer bodu na zápas práve Dmowski (1,36).

Poprad aktuálne stráca na prvú Spišskú Novú Ves už iba bod.
Poprad aktuálne stráca na prvú Spišskú Novú Ves už iba bod.Flashscore