Dmowski žiari, jeho návrat potiahol celý tím. Ožil aj Gerlach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dmowski žiari, jeho návrat potiahol celý tím. Ožil aj Gerlach

Na snímke radosť hráčov Popradu.
Na snímke radosť hráčov Popradu.TASR
Hokejistom Popradu sa podarilo zvíťaziť po štyroch zápasoch bez zisku bodu. V nedeľnom 8. kole Tipos Extraligy zdolali doma HK Dukla Ingema Michalovce 5:2.

Výrazne k tomu prispel útočník Tomáš Záborský, ktorý zaznamenal hetrik, no "kamzíkom" pomohol aj návrat Američana Ryana Dmowskeho. Odohral druhý duel po zranení a má už na konte štyri body (1+3). Podľa trénera Aleša Tottera je dvadsaťšesťročný útočník víťazným typom a takto by mali pracovať legionári.

"Bolo ho vidieť už v stretnutí proti Třincu počas Tatranského pohára, ale potom sa zranil. Je rozdielový hráč a aj počas tréningu hľadá odrazené puky a chce dať gól každou strelou. Minulý rok bol kľúčovým hráčom svojho tímu a pomohol mu dostať sa do finále ECHL. Výborne hovorí aj na striedačke, zostáva pozitívny a importi ho nasledujú," nechal sa počuť.

"Zo začiatku sezóny sme si mysleli, že zahraničných hráčov rozdelíme do dvoch útokov. Ryan však chcel pomôcť Maxovi. Pocitovo sme zložili takú formáciu a už v piatok dali dva góly. Teraz chceli byť na ľade, pozerali na mňa a čas si zaslúžili. Takto by mali pracovať legionári a bude to dobré. Je dôležitým a jedným z kľúčových hráčov, sme preto radi, že sa vrátil do zostavy," doplnil Totter.

Poprad - Michalovce 5:2

Po návrate sa začalo dariť aj Maxovi Gerlachovi. Najproduktívnejší hráč z minulej sezóny v prvých piatich stretnutiach nezískal ani bod. Proti Novým Zámkom sa nedostal ani do zostavy, no v uplynulých dvoch zápasoch získal štyri body (2+2). Aj vďaka nemu Poprad dokázal otočiť duel a zdolať Michalovce.

"Myslím si, že sme boli celý zápas lepší, no bolo to o prvom góle. Boli sme blízko, no keďže sebavedomie hráčov v koncovke nie je na takej úrovni, akú by sme chceli, prehrávali sme 0:2. Kľúčové bolo, že sme úplne zmenili presilovku 5 na 3 a po druhej tretine sme si pozreli video. Vymenili sme hráčov a po góle na 3:2 bolo vidieť, že duel už nestratíme. Vážime si to po štyroch prehrách. V piatom sme mali síce manko 0:2, ale podarilo sa nám to otočiť na 5:2. Svedčí to o sile tímu," tvdí Totter.

"Táto organizácia dva roky hľadá víťaznú mentalitu a taký duel nám k tomu môže pomôcť. Spolu s realizačným tímom sme tu práve preto, aby sme našli správnych hráčov. Veľmi nám pomohli diváci a verím, že to tak bude pokračovať. Ak bude tím kompletný, môžeme sa vrátiť na víťaznú vlnu. Síce to je len jeden zápas, no dôležitý pre organizáciu a sebavedomie. Zdolali sme kvalitného súpera, ktorý hral minulý rok v semifinále," zhodnotil český kouč Popradu.

Michalovce síce v úvode sezóny deklasovali Slovan na ich ľade 8:2, no v ďalších siedmich dueloch sa tešili z triumfu len dvakrát. Po domácej prehre s Banskou Bystricou (0:4) nebodovali ani v Poprade.

"Mrzí nás prehra napriek priebehu, keďže súper bol prvú tretinu lepší. My sme namiesto vecí, ktoré sme si ukazovali, volili zlé riešenia. Súper bol veľmi aktívny v útočnom pásme a vysoko nás prestrieľal, aj keď to neboli vyložené gólové šance. V druhej tretine sme sa zlepšili, no momentum bolo stále na strane Popradu."

"Pomohol nám prvý gól, pridali sme ďalší a mali sme tam veci, ktoré sme očakávali od začiatku. Nedisciplinovaným správaním sme však venovali súperovi niekoľko presiloviek a oni otočili celý zápas. Stiahli sme hru na tri formácie, ale nedokázali sme využiť šance. Musím apelovať na hráčov, aby sme nemali toľko vylúčených hráčov. To musí prestať, lebo to nie je akceptovateľné," uviedol hosťujúci tréner Peter Kudelka.