Udalosti Tipos Extraligy: Ranford vyriešil problémy Slovana, faktor Dmowski ťahá Poprad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Ranford vyriešil problémy Slovana, faktor Dmowski ťahá Poprad

Ranford sa na Slovensko vrátil ako z veľkej knihy.
Ranford sa na Slovensko vrátil ako z veľkej knihy.TASR
Druhý raz v sezóne videlo jedno kolo Tipos Extraligy tri hetriky naraz. Slovan našiel ofenzívnu hviezdu, ktorá by ho mohla nasmerovať k lepším zajtrajškom. Popradu pomohol návrat legionára. Opäť sú tu naše tradičné udalosti.

Faktor Dmowski ťahá legionárov aj Poprad

Zdá sa, že trápenie legionárov je na konci a výraznou mieriou do toho zasiahol útočník Ryan Dmowski. Ten sa dal dokopy po zdravotných problémov a po dvoch odohraných strentutiach má už štyri body (1+3). Podľa trénera Aleša Tottera je víťazným typom.

Po jeho návrate sa začalo dariť aj Maxovi Gerlachovi. Najproduktívnejší hráč z minulej sezóny v prvých piatich stretnutiach nezískal ani jeden bod. Proti Novým Zámkom sa nedostal ani do zostavy, no v uplynulých dvoch zápasoch nazbieral štyri body (2+2). Poprad navyše proti Michalovciam zastavil sériu štyroch prehier.

Výsledky 8. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 8. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Košice do Ligy majstrov s prehrou

Košice odštartovali sezónu štyrmi prehrami v Lige majstrov, čím prišli o šancu postúpiť a v utorok ich čaká piaty duel proti poprednému švédskemu tímu Skellefteå. Ich ligová forma však nie je ideálna. Po dvoch výhrach na úvod dva razy prehrali, následne striedali výhru s prehrou. V nedeľu doma síce otočili negatívny výsledok 1:3 na 4:3, lenže proti Zvolenu získali po nájazdoch iba jeden bod.

Napriek tomu je dobrou správou minimálne päť strelených gólov štyrikrát po sebe. Zverenci trénera Dana Cemana by v európskej súťaži veľmi radi zaznamenali aspoň jednu výhru. Ak sa to nepodarí 10. októbra, posledná šanca bude o týždeň v dueli s Mannheimom.

Dostáva sa Buček do formy?

Nedeľný program priniesol tri hetriky, celkovo ich extraliga v aktuálnej sezóne videla deväť. Druhý raz sa stalo, aby padli hneď tri v jednom kole. O jeden z nich sa postaral aj Samuel Buček, ktorý zariadil Nitre len druhé víťazstvo v sezóne, čím "Corgoni" poskočili z poslednej na predposlednú priečku práve pred svojho súpera z Humenného. Mladý útočník už mnohokrát ukázal, že je hviezdou najvyššej slovenskej súťaže, ale tentoraz sa rozbiehal trochu pomalšie.

Počas predošlých siedmich duelov zaznamenal dokopy iba dva góly, momentálne ich má na konte päť. Práve on je jedným z hráčov, od ktorého potrebuje Nitra čo najväčší prínos, aby sa nepohybovala na spodku tabuľky. Úspešný duel by mohol byť pre Bučeka zlomením pomyselnej smoly a odrazovým mostíkom celého tímu k lepším výsledkom. Pod Zoborom v to všetci dúfajú.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Brendan Ranford

Zlý štart Slovana do novej sezóny priniesol potrebné kroky. Len jedna výhra z predošlých piatich zápasov nebola očakávaným výsledkom. Teraz by však mohla prísť skutočná zmena k lepšiemu. Keď Kanaďan Ranford hral v belasom drese počas sezóny 2020/21, mal priemer viac ako bod na zápas. Počas 33 duelov strelil 15 gólov a na 21 asistoval. Následne dva roky strávil v nemeckej DEL-ke.

Teraz je späť a lepšie sa ani nemohol uviesť. Na ľade Banskej Bystrice bol pri každom z piatich gólov bratislavského tímu. Tri sám strelil a na dva prihral:

"Som rád, že prišiel. Je to hráč, ktorý to vie. Je dobre, že necestoval s nami do Košíc, mohol oddychovať a v Bystrici tak ukázať, čo je zač. Je presne to, čo potrebujeme," chválil ho tréner Ružička.

Ranford zaznamenal svoj tretí päťbodový duel v Tipos Extralige. Predtým sa mu to podarilo proti Detve a DVTK, keď mal zhodnú bilanciu 2+3. Zároveň strelil druhý hetrik, prvýkrát to dokázal "na Mikuláša" v roku 2020 v súboji s Nitrou. Ofenzíva Slovana by mohla jeho príchodom ožiť. Slovan verí, že sa vďaka nemu chytia aj ďalší hráči a majster zo sezóny 2021/22 bude stúpať tabuľkou.

Program najbližšieho kola Tipos Extraligy.
Program najbližšieho kola Tipos Extraligy.Flashscore