Hetrikový Turnbull zostrelil lídra extraligy. Musíme si vstúpiť do svedomia, hlási Majdan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrikový Turnbull zostrelil lídra extraligy. Musíme si vstúpiť do svedomia, hlási Majdan

Bystričania odpovedali na vysokú prehru rovnakou mincou.
Bystričania odpovedali na vysokú prehru rovnakou mincou.TASR
Hokejisti Banskej Bystrice sa po nedeľnej domácej výhre 7:3 nad lídrom zo Spišskej Novej Vsi opätovne dostali do prvej šestky tabuľky zaručujúcej priamu účasť v play-off. Veľkú zásluhu má na tom aj trojgólový Carter Turnbull (25). V posledných piatich dueloch v sérii vždy bodoval, no v nedeľu sa takpovediac odtrhol z reťaze a zaknihoval celkovo až štyri kanadské body.

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 7:3

Kanadský krídelník priznal, že svoje hetriky by napočítal na prstoch jednej ruky. Tipoval to na piaty v kariére. "Po piatkovej prehre 3:7 sme boli sklamaní. Teraz sme vyhrali rovnakým skóre a sme šťastní. Poučili sme sa z predchádzajúcej prehry. V sobotu sme sa poriadne porozprávali, zlepšili sme sa v defenzíve a ukázali sme viac aj v útoku. Snažili sme sa zostať pozitívni aj po znížení Spišiakov na 3:2. Čo sa týka mojej produktivity, mal som aj šťastné odrazy pukov. Išli mi nohy," vravel Turnbull po cennom triumfe.

Bodovo sa darilo aj jeho spoluhráčovi Šenkeříkovi - otvoril skóre stretnutia už v osemnástej sekunde a prihral na kľúčový gól Turnbullovi na 4:2. Po stretnutí v hovoril: "Pristúpili sme k tomuto zápasu lepšie než v piatok. Plnili sme to, čo sme si povedali, nestrácali sme puky, aj keď súper mal nejaké prečíslenia, keďže je najlepším tímom v lige. Dávali sme si však na to väčší pozor. Musíme takto hrať s každým protivníkom. Diametrálny rozdiel oproti piatku bol v tom, že sme nestrácali puky."

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Šenkeřík však okrem dvoch kanadských bodov zapríčinil smolný inkasovaný gól "baranov", keď odpálil puk spred bránkoviska a trafil spoluhráča Faitha, práve od neho sa dostal pod nemožným uhlom za brankára Krošelja. "Po pravde, to sa mi ešte nestalo, nevidel som ešte takýto uhol, akým sa puk dostal do bránky. Našťastie to bolo za stavu, keď sme si to už postrážili."

Spišiaci pod Urpínom neskrývali sklamanie. Prehrali tretí duel z posledných štyroch a hoci sú stále na prvej priečke tabuľky s päťbodovým náskokom pred druhým Popradom, výkony nie sú aktuálne príliš presvedčivé.

"Dlhšiu dobu nehráme to, čo by sme mali hrať. Musíme viac popracovať, lebo koniec základnej časti sa blíži a práve teraz budú nasledovať náročné zápasy. Každý tím bude chcieť body, ukazuje sa to už teraz. Musíme si vstúpiť do svedomia, zanalyzovať si to. Nemakali sme celú sezónu, aby sme si to na jej konci pokazili," zhodnotil prehru útočník Majdan.

Posledné výsledky Spišiakov.
Posledné výsledky Spišiakov.Flashscore