Miller by rekord prekonal, hral vlastnú ligu. Maione však ešte pokojný byť nemôže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Miller by rekord prekonal, hral vlastnú ligu. Maione však ešte pokojný byť nemôže

Miller už v extralige ďalšie body nepridá.
Miller už v extralige ďalšie body nepridá.HK 32 Liptovský Mikuláš
Americký obranca Mitch Miller (21) opustil Liptovský Mikuláš, čo znamená, že neprekoná jeden veľmi zaujímavý a podstatný rekord slovenskej najvyššej súťaže - počet získaných bodov obrancom za jednu sezónu.

Ofenzívy bek odohral devätnásť stretnutí, nazbieral 29 bodov za šesť gólov a 23 asistencií, čo činí priemer 1,53 bodu na zápas. Ak by zostal na Liptove a toto tempo si udržal do konca základnej časti, mohol by dosiahnuť neuveriteľných 77 bodov.

Túto métu, mimochodom, prekročilo iba šesť hráčov. Dvakrát Pálffy, raz Mikuš, Pardavý, Demitra, Plch a Jánoš. Spomedzi obrancov sa o niečom takom nikomu ani len nesnívalo.

To jasne ukazuje, aký rozdiel z tohto pohľadu v Millerovi bol. Kanaďan Mathew Maione si pomyselne určite vydýchol, že jeho 57-bodový rekord s najväčšou pravdepodobnosťou prekonaný nebude. Práve on drží platný rekord v počte bodov obrancu v jednej sezóne. Bývalá defenzívna opora Banskej Bystrice ich počas ročníka 2017/18 nazbierala 57 za desať gólov a 47 asistencií. V priemere mal 1,04 bodu na zápas.

Je potrebné poznamenať aj to, že Maione mal k dispozícii 55 stretnutí, keďže základná časť bola vtedy o čosi dlhšia. Momentálne je to 50 duelov. Avšak, stále je tu možnosť, že na rekord zaútočia ďalší, pretože v rade stojí najmä ukrajinský obranca Igor Merežko zo Spišskej Novej Vsi. Ten má po osemnástich odohraných duelov na konte 20 bodov (3+17) a s priemerom 1,11 nábeh na 54 bodov, čo je o čosi menej, no nie o veľa.

Ak by sa mu nepodarilo rekord prekonať, môže sa posunúť na druhé miesto, kde sa momentálne nachádza Carl Ackered (52). Nad hranicu 50 bodov sa dostali ešte Jordon Southorn (51) a Róbert Pukalovič (50). Zaujímavo to majú momentálne rozbehnuté aj Cole Hults, ktorý sa pri súčasnom tempe môže dostať na 48 bodov a Mike Lee na 47.

V hre je ešte jeden rekord. Éric Faille v sezóne 2018/19 nazbieral 72 bodov a je historicky najlepším legionárom. Momentálne majú nábeh na 77 bodov útočníci Olivier Archambault zo Spišskej Novej Vsi a Sahir Gill hrajúci za Nitru.