Udalosti Tipos Extraligy: Miller a Archambault sú na ceste zlomiť historické rekordy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Miller a Archambault sú na ceste zlomiť historické rekordy
Dokáže Miller zlomiť rekord v počte bodov obrancu?
Dokáže Miller zlomiť rekord v počte bodov obrancu?HK32 Liptovský Mikuláš/Magdaléna Nahálková
Budú sa v tejto sezóne prepisovať historické rekordy Extraligy? Momentálne všetko nasvedčuje tomu, že sa tak udeje. V tradičných udalostiach sme sa po 17. kole Tipos Extraligy venovali aj úspechom Spišskej Novej Vsi a trápeniu Michaloviec.

Spišská Nová Ves bude pauzovať na čele tabuľky

Prichádza prvá reprezentačná prestávka a s ňou aj úvodná dlhšia pauza pre všetky tímy, pretože doposiaľ sa stretnutia hrali každý piatok a nedeľu, pričom jedno bolo nedávno vložené aj na utorok.

Spišská Nová Ves bude môcť zregenerovať a pripraviť sa na ďalší priebeh v najlepšom psychickom rozpoložení, pretože je prvá. Zaslúžene. Hrá asi najlepší hokej zo všetkých tímov a čo je najdôležitejšie, podáva konzistentné výkony. Výsledkom je trojbodový náskok pred druhými Košicami.

V tíme "rysov" sa nachádza aj najproduktívnejší hráč súťaže Olivier Archambault (8+19). Ak by si Kanaďan udržal nastolené tempo, môže atakovať hranicu 80 bodov. Niečo také sa spomedzi všetkých legionárov v základnej časti ešte nikomu nepodarilo.

Platným rekordom je 72 bodov Érica Failleho zo sezóny 2018/19. V histórii najvyššej súťaže mali len štyria hráči viac ako 80 bodov. Dvakrát Žigmund Pálffy (99 a 83), Juraj Mikúš (90), Ján Pardavý (86) a Pavol Demitra (83).

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Pád Michaloviec

Sezónu začali výhrou 8:2 proti Slovanu a v očiach mnohých sa stali najväčším adeptom na titul. Zaujímavo poskladaný tím navyše doplnil hviezdny Daugavinš, lenže potom nastal pád nadol. Dukla je momentáne tabuľkovo druhým najhorším tímom súťaže, na predposlednom mieste má za sebou už iba nováčika z Humenného.

Mužstvo aktuálne ťahá sériu piatich prehier po sebe, žiadny iný tím nemá horšiu formu. Pravdou je, že doposiaľ sa Dukle len dvakrát podarilo zvíťaziť viackrát v rade. Dva razy to bolo zhodne po dve stretnutia. Ak je v lige tím, ktorý potrebuje reprezentačnú prestávku na konsolidáciu, sú to práve Michalovce.

Zvolenu ofenzíva šľape, defenzíva ubrala

Momentálne najlepšiu ofenzívu v lige má Zvolen. Strelil už 74 gólov, čo je po sedemnástich kolách priemer skoro 4,4 gólu na jeden zápas. O jubilejný sedemdesiaty presný zásah sa postaral Cole Hults. Aj keď mužstvo spod Pustého hradu v nedeľu strelilo päť gólov, tak proti Nitre prehralo tretí z uplynulých štyroch meraní síl a kleslo na tretiu priečku za Košice. 

Zdá sa, že problém nedávnych výsledkov je v defenzíve. Počas troch prehraných súbojov inkasoval Zvolen šestnásť zásahov, čo je takmer tretina zo všetkých 53, ktoré "bryndziari" dostali vo všetkých 17 dueloch.

Výsledky 17. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 17. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Mitch Miller

Dá sa povedať, že ešte bližšie k inému rekordu ako Archambault je momentáne obranca Mitch Miller. Znova budeme hovoriť iba v rovine teórie, ale mladý Američan nazbieral v doterajšom priebehu už 26 bodov za šesť gólov a dvadsať asistencií, čo je momentálne najviac v Tipos Extralige.

Hneď štyrmi sa blysol v nedeľu proti Banskej Bystrici (1+3). Bek Liptovského Mikuláša by týmto tempom nemal mať problém prekonať Mathewa Maioneho, ktorý drží platný rekord v počte bodov obrancu v jednej sezóne. Bývalá defenzívna opora Banskej Bystrice ich počas ročníka 2017/18 nazbierala 57 za desať gólov a 47 asistencií. V priemere mal 1,04 bodu na zápas.

Miller je na úrovni 1,5 bodu na jeden duel a ak by sa na nej udržal, tak pri kompletnej porcii stretnutí mu to vychádza na závratných 76 bodov. Nuž, jeho talent a evidentne aj schopnosti sú na úrovni hviezd NHL, ale všetci veľmi dobre poznáme toľko omieľaný životný príbeh...