Niečo nám chýbalo, hlási po vypadnutí Ďatelinka. Matoušek ocenil krásne gesto fanúšikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niečo nám chýbalo, hlási po vypadnutí Ďatelinka. Matoušek ocenil krásne gesto fanúšikov
Barani už o trofej nezabojujú.
Barani už o trofej nezabojujú. TASR
Hokejistom Banskej Bystrice sa v sobotu skončila extraligová sezóna. Nezvládli totiž ani štvrtý štvrťfinálový duel play-off so Spišskou Novou Vsou. Na domácom ľade opäť prehrali a celkovo ukončili sériu výsledkom 0:4 na zápasy.

Hoci výsledok hovorí jasnou rečou, priebeh súbojov tomu nenasvedčuje. V prvom stretnutí na Spiši sa totiž išlo do predĺženia a v druhom domáci otáčali meranie síl 92 sekúnd pred koncom tretej tretiny z 1:2. V treťom zápase sa už pod Urpínom opäť rozhodovalo v predĺžení a vo štvrtom sa išlo do záverečnej 20-minútovky za stavu 2:3 v neprospech baranov, ktorí tak museli hrať vabank v boji o takzvaný holý život.

"Začali sme celkom fajn, dali sme prvý gól, ale súper potom sadol na koňa a nevedeli sme to ustrážiť. Dostal sa k nám, dával góly. Keď sme inkasovali na 2:5, už to bolo jasné. Náš posledný zásah bol iba kozmetický," hodnotil nevydarený záverečný štvrťfinálový súboj so Spišiakmi banskobystrický kapitán Ivan Ďatelinka.

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 3:6

Líder domáceho mužstva k celej nie príliš vydarenej sérii dodal: "Posledné tri zápasy sme mali k výhram veľmi blízko, ale súper vždy našiel cestu, ako nás poraziť. Nám tam niečo chýbalo. Možno nás psychicky zlomil druhý duel, ak by sme ho zvládli, bolo by to iné. Je to však 0:4, to je realita, teraz s tým nič nespravíme."

Banskej Bystrici sa sezóna hodnotí veľmi ťažko. Po základnej časti skončil tamojší celok na šiestom mieste, pričom vo štvrťfinále si na oponenta veril. Vlani s ním odohral sériu až na sedem zápasov, hoci rovnako s neúspešným koncom.

Štatistiky posledného štvrťfinálového duelu.
Štatistiky posledného štvrťfinálového duelu.Flashscore

"Sme radi, že sme boli v prvej šestke, trošku sme si oddýchli počas kvalifikácie play-off a chceli sme sa pripraviť na štvrťfinále. Aj sme sa dobre pripravili, zápasy boli vyrovnané, ale vládne smútok. V šatni to nie je nič slávne, lebo chceli sme ísť ďalej," hovoril Ďatelinka a pokračoval:

"Bohužiaľ, prehrali sme doma pred našimi fanúšikmi, čo mrzí najviac. Touto cestou by som sa im chcel poďakovať, pretože nám fandili celú sezónu a boli super. Ďakovačka bola krásna. Keď som sa vyzliekal, tak som myslel na to, či sa vyzliekam poslednýkrát, ale to ešte neviem povedať, čo ako bude a čo život prinesie."

Barani majú za sebou smolnú sériu.
Barani majú za sebou smolnú sériu.TASR

Banskobystričania vo štvrťfinálovej sérii kvalitnejším Spišiakom príkladne vzdorovali. Hoci mal ich súper z východu republiky kombinačne i strelecky navrch a viac hral s pukom, rozhodovalo sa vždy až v koncovkách jednotlivých duelov.

"Odviedol sa kus práce. Záver základnej časti sme mali naozaj ťažký. V každom zápase išlo o všetko, o tú prvú šestku. Trošku sa tam k nám priklonila šťastena, ktorá mohla nakoniec v týchto troch štvrťfinálových zápasoch odísť. To, čo nám hokej vtedy dal, nám asi vo neskôr vzal, ale nemôžeme to hádzať na šťastenu," zamyslel sa Tomáš Matoušek.

"Chcel by som poďakovať fanúšikom, lebo prehrať sériu 0:4 a zožať takéto ovácie, klobúk dole pred nimi. Bolo to naozaj niečo krásne, ďakujem im za to," ocenil podporu publika.