Play-off uvidí premiérovú sériu Michaloviec so Zvolenom, štvrťfinále štartuje na Zemplíne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Play-off uvidí premiérovú sériu Michaloviec so Zvolenom, štvrťfinále štartuje na Zemplíne

Michalovčania sa chystajú na zvolenskú výzvu.
Michalovčania sa chystajú na zvolenskú výzvu.TASR
Hokejistov Michaloviec a Zvolena čaká vo štvrťfinále prvá vzájomná konfrontácia vo vyraďovacej časti slovenskej extraligy. Zatiaľ čo domáci Zemplínčania nastúpia na úvodný duel po 10-dňovej prestávke, hostia budú mať v nohách päťzápasovú sériu predkola play-off s Liptovským Mikulášom. Tú napokon zvládli a Zvolen tak predĺžili sériu účastí v play-off na všetky sezóny, odkedy pôsobí v extralige.

Michalovce obsadili v dlhodobej časti druhé miesto, čím vyrovnali svoje klubové maximum z roku 2021. V sezóne sa nevyhli ani slabším pasážam, ich výsledkovo najhoršie obdobie bolo na prelome októbra a novembra, keď prehrali päť zápasov po sebe. Od 17. novembra zvíťazili v 12 stretnutiach v rade a úspešnú sériu zavŕšili aj vo februári, keď triumfovali v siedmich dueloch za sebou.

V tom čase už bol na striedačke tréner Tomek Valtonen, ktorý koncom januára vystriedal Petra Kúdelku. Pod vedením staronového trénera má michalovský tím zatiaľ bilanciu deväť víťazstiev a dve prehry a do série so Zvolenom vstúpi v pozícii favorita. Úvodné dva vzájomné zápasy v základnej časti sa skončili víťazstvami rytierov, v ďalších dvoch už triumfovali Michalovce. Tímy od seba po základnej časti delilo päť priečok tabuľky, ale iba 14 bodov (90:76).

Posledných 5 stretov Michaloviec so Zvolenom.
Posledných 5 stretov Michaloviec so Zvolenom.Flashscore

Zvolenčania mali vydarený štart do ročníka, keď síce v prvom kole prehrali v Liptovskom Mikuláši, no následne naplno bodovali v piatich dueloch za sebou. To bola napokon ich najdlhšia víťazná séria v ZČ. Odvtedy už iba dvakrát dokázali získať šesť bodov v dvoch zápasoch v rade a ani raz nezvíťazili v troch po sebe idúcich stretnutiach.

Aj šesť novembrových prehier za sebou sa podpísalo pod decembrový odchod trénerskej dvojice Peter Oremus, Andrej Kmeč. Obaja krátko na to zamierili do Slovana a pod Pustým hradom ich nahradil Kanaďan Jamie Russell. Zvolen sa naďalej pohyboval na hrane priamej účasti vo štvrťfinále a v nahustenom strede tabuľky napokon obsadil 7. miesto s najtesnejšou stratou na 6. priečku a rovnako tesným náskokom na ôsme.

Zvolenskí hokejisti si prvýkrát vyskúšali predkolo play-off, v ktorom rozhodli o postupe cez Liptovský Mikuláš až v rozhodujúcom piatom zápase (6:2). S Michalovčanmi sa v rámci play-off sérií doteraz nestretli.

Michalovce - Zvolen (streda, 18:00)

Kompletný program štvrťfinálovej série (na štyri víťazné zápasy):

1. zápas, streda 20. marca: Michalovce - Zvolen /18:00/

2. zápas, štvrtok 21. marca: Michalovce - Zvolen /18:00/

3. zápas, nedeľa 24. marca: Zvolen - Michalovce /18:00/

4. zápas, pondelok 25. marca: Zvolen - Michalovce /18:00/

Prípadný 5. zápas, streda 27. marca: Michalovce - Zvolen /18:00/

Prípadný 6. zápas, piatok 29. marca: Zvolen - Michalovce /18:00/

Prípadný 7. zápas, nedeľa 31. marca: Michalovce - Zvolen /18:00/