Poprad proti Nitre v tretej vyraďovacej časti za sebou, favoritom je káder spod Tatier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poprad proti Nitre v tretej vyraďovacej časti za sebou, favoritom je káder spod Tatier
Popradčania začnú play-off pred svojimi fanúšikmi
Popradčania začnú play-off pred svojimi fanúšikmiTASR
HK Poprad nastúpi tretí rok za sebou v play-off slovenskej extraligy proti HK Nitra. Kamzíkov čaká celkovo štvrtá konfrontácia vo vyraďovacej časti s týmto súperom, no ani v jednej sérii nedokázali uspieť. V pozícii favorita sú teraz práve hráči spod Tatier – tímy delilo po dlhodobej časti sedem priečok, ale len 18 bodov.

Popradčania sa prvýkrát v klubovej histórii stali víťazmi základnej časti. Vďaka tomu začnú každú sériu play-off na domácom ľade, ktorý budú mať k dispozícii aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom stretnutí. V polovici novembra pritom figurovali až na predposlednej 11. pozícii.

Vedenie klubu však potom pristúpilo k zmene trénera a Čecha Aleša Tottera nahradil na striedačke Todd Bjorkstrand. Práve americký kouč má výrazný podiel na tomto úspechu, keďže pod jeho vedením odohralo mužstvo 33 duelov s bilanciou 25 víťazstiev a osem prehier, celkovo získalo 73 bodov. Od príchodu Bjorkstranda sa stalo iba raz, že kamzíci neuspeli v troch zápasoch za sebou.

Po zaváhaní Spišskej Novej Vsi išli 2. februára na čelo tabuľky a odvtedy už pred seba nepustili žiadneho súpera. Dosiahli štvrtý najvyšší počet strelených gólov (163). V štatistike inkasovaných boli však na druhej priečke (119) a v tomto ukazovateli sú len o dva horší ako obhajca titulu z Košíc.

Posledných 5 stretov Popradu s Nitrou.
Posledných 5 stretov Popradu s Nitrou.Flashscore

Rovnako ako Popradu, ani Nitre nevyšiel úvod základnej časti a po 7. kole bola na poslednom 12. mieste. Mužstvo trénera Antonína Stavjaňu však zlepšilo výsledky a dlho sa držalo medzi najlepšou šestkou. Nitrania síce strelili najvyšší počet strelených gólov (172) v dlhodobej časti, ale v poslednom kole klesli z piatej priečky až na ôsmu a museli sa predstaviť v predkole o postup do štvrťfinále. Corgoni napokon zdolali deviaty tím Duklu Trenčín 3:2 na zápasy.

Doterajšie tri série štvrťfinálových oponentov sa skončili víťazstvom Nitranov - prvá vo štvrťfinále sezóny 2016/17 výsledkom 4:0 na zápasy. Druhú pred dvoma rokmi musel rozhodnúť až siedmy duel. Zatiaľ posledná vzájomná séria sa hrala vlani počas kvalifikácii o postup do štvrťfinále, v ktorej Nitra uspela 3:0. Okrem 18-bodového rozdielu v tabuľke hovoria v prospech Popradu aj vzájomné zápasy. "Kamzíci" vyhrali v základnej časti tri stretnutia, pričom dokázali triumfovať v oboch dueloch na klzisku súpera.

Kompletný program štvrťfinálovej série (na štyri víťazné zápasy):

1. zápas, streda 20. marca: Poprad - Nitra /18:00/

2. zápas, štvrtok 21. marca: Poprad - Nitra /18:00/

3. zápas, nedeľa 24. marca: Nitra - Poprad /18:00/

4. zápas, pondelok, 25. marca: Nitra - Poprad /18:00/

prípadný 5. zápas, streda 27. marca: Poprad - Nitra /18:00/

prípadný 6. zápas, piatok 29. marca: Nitra - Poprad /18:00/

prípadný 7. zápas, nedeľa 31. marca: Poprad - Nitra /18:00/