Slovan získal druhého najproduktívnejšieho obrancu. Bačik sa domov vracia po troch sezónach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan získal druhého najproduktívnejšieho obrancu. Bačik sa domov vracia po troch sezónach

Patrik Bačik bojoval o MS v Česku.
Patrik Bačik bojoval o MS v Česku. Profimedia
Slovenský hokejový obranca Patrik Bačik (29) sa po troch sezónach vrátil späť do materského klubu Slovana Bratislava. Účastník Tipos extraligy o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Bačik pôsobil v uplynulých troch sezónach v Banskej Bystrici. V predcházajúcom ročníku bol s 27 bodmi (7+20) v základnej časti a play-off druhým najproduktívnejším slovenským obrancom v súťaži za reprezentantom Františkom Gajdošom z Nitry. Po skončení sezóny ho tréner Craig Ramsay povolal do reprezentačného výberu Slovenska, v ktorom sa udržal až do predposledného prípravného zápasu s Poľskom (6:1).

"Som veľmi rád, že Slovan prejavil o moje služby záujem. Pre mňa je to o to cennejšie, že sa ako odchovanec klubu môžem spolu s rodinou vrátiť do rodného mesta. Verím, že mužstvu mám čo ponúknuť a so spoluhráčmi urobíme dobrú partiu, ktorá bude môcť od začiatku sezóny myslieť na tie najvyššie ciele. Už teraz sa teším na ďalšiu sezónu s orlom na hrudi," povedal Bačik, ktorý v januári 2015 získal s národným tímom bronzovú medailu na MS do 20 rokov v Kanade.

Patrik Bačik zapózoval pred klubovými kamerami.
Patrik Bačik zapózoval pred klubovými kamerami.hcslovan.sk

V Slovane prešiel všetkými kategóriami, prvé dva zápasy za klub si pripísal v sezóne 2015/16 v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige. Od leta 2016 sa stal pevnou súčasťou obranných radov Slovana, v ktorom strávil nasledujúcich päť plných sezón, z toho tri v KHL. V zápase play-off v marci 2021 sa Patrik Bačik ťažko zranil.

Na ľad sa vrátil až na jeseň toho istého roku v rezervnom mužstve Modré krídla Slovan, ale vtedajší realizačný tím A mužstva usúdil, že by si v konkurencii ďalších obrancov nevybojoval trvalé miesto v základnej zostave. Slovan ho následne krátko pred Vianocami uvoľnil do Banskej Bystrice výmenou za ofenzívnejšie ladeného kanadského obrancu Alexa Bretona.