Udalosti Tipos Extraligy: Košice na čele, víťazný debut Helminena a hetrikový Dmowski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Košice na čele, víťazný debut Helminena a hetrikový Dmowski

Helminen vstúpil do nového angažmánu úspešne.
Helminen vstúpil do nového angažmánu úspešne.TASR
Výmena na prvom mieste v tabuľke, hetrik do siete Slovana, len siedme čisté konto a víťazné derby pri debute fínskej legendy. Aj o tom bolo 20. kolo Tipos Extraligy, ktoré mapujeme v tradičných udalostiach.

Košice vymenili Spišiakov na prvom mieste

Fanúšikovia extraligy si už svojím spôsobom zvykli, že v tejto sezóne patrí prvá priečka Spišskej Novej Vsi, ale razom je všetko inak. Košice po slabšom začiatku, spôsobenom povinnosťami v Lige majstrov, nasadli na víťaznú vlnu a preplavili sa ňou až na čelo tabuľky. V priamom súboji vo vlastnej Steel Aréne dovolili súperovi skórovať len raz, sami sa presadili päťkrát.

Mužstvo trénera Dana Cemana je výborne vyvážené a kvalitné. Košičania ťahajú sériu siedmich výhier po sebe, za ten čas nestratili ani bod a z ostatných jedenástich duelov podľahli len Banskej Bystrici, aj to po nájazdoch.

Naposledy nebodovali ešte 13. októbra práve proti Spišskej Novej Vsi, takže obišli všetkých jedenásť súperov takmer stopercentne. Hlavná doména? Doposiaľ len 44 inkasovaných gólov vo všetkých meraniach síl.

Výsledky 20. kola.
Výsledky 20. kola.Flashscore

Helminen pri debute ovládol derby

Napätie v Banskej Bystrici počas posledných týždňov bolo také vysoké, že sa už len čakalo, čo exploduje. "Barani" prehrali posledných päť stretnutí, navyše už nejaký čas boli bez hlavného trénera, keďže Shedden odišiel do Nemecka a mužstvo dočasne viedol medzi fanúšikmi neobľúbený športový manažér Ľubomír Pisár.

Na pozíciu hlavného kouča však angažoval legendárne fínske meno. Raimo Helminen s tímom pred piatkovým derby veľa urobiť nemohol, nakoľko sa k nemu pripojil na doobednom rozkorčuľovaní, no minimálne požadovaný impulz mu dal. Bolo z toho víťazstvo vo Zvolene, ktoré sa vždy cenia o niečo viac.

Len siedme čisté konto

Každý tím v doterajšom priebehu sezóny odohral rovných dvadsať zápasov. To znamená, že dokopy mohli diváci sledovať 120 stretnutí. Len v siedmich z nich si však brankári dokázali udržať nulu.

Dvakrát sa to podarilo LaCouveemu z Trenčína a Krošeljovi v drese Banskej Bystrice, raz novozámockému Kantorovi i popradskému Vallušovi. V piatok sa k nim pridal Stanislav Škorvánek z Michaloviec, čím pomohol svojmu mužstvu uspieť na ľade "býkov" z Nových Zámkov pomerne hladko 5:0.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Ryan Dmowski

Hlavnou postavou 20. kola sa stal jednoznačne zámorský útočník. Je asi jediný legionár, ktorý v tejto sezóne spĺňa kritériá rozdielového hráča Popradu. Američan okrem hokejovej kvality dokáže byť pravým lídrom. Úvod sezóny vynechal pre zranenie, ale odkedy sa dostal do hry, pravidelne boduje.

Za štrnásť stretnutí nazbieral až 21 bodov (8+13), čo je priemer 1,5 bodu na zápas. Z hráčov s viac ako piatimi zápasmi sú na tom lepšie už len Archambault a Gill, keďže Miller odišiel. Dmowski v zápase proti Slovanu za stavu 2:2 zobral všetko do vlastných rúk a za šesť minút a 55 sekúnd strelil v závere stretnutia hetrik. Svoj prvý v extralige a celkovo pätnásty počas prebiehajúceho ročníka.

Program nedeľného 21. kola.
Program nedeľného 21. kola.Flashscore