Udalosti Tipos Extraligy: Nezastaviteľné Michalovce, trápenie Zámkov aj Slovana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Nezastaviteľné Michalovce, trápenie Zámkov aj Slovana

Fotka, ktorá presne vypovedá o súčasnom Slovane.
Fotka, ktorá presne vypovedá o súčasnom Slovane.TASR
V poradí 25. kolo Tipos Extraligy znamenalo ukončenie prvej polovice základnej časti. Flashscore Správy tradične prinášajú sumár a štatistiky toho najpodstatnejšieho, čo priniesol uplynulý večer hokejovej elity na Slovensku.

Nezastaviteľné Michalovce

Michalovce začali výborne, potom prehrávali a teraz sú nezastaviteľné. Proti vedúcej Spišskej Novej Vsi vyhrali už ôsmy zápas po sebe, čím vyrovnali nedávny zápis Košíc. Tieto dva tímy sa momentálne delia o najdlhšiu sériu aktuálneho ročníka. Ak Dukla pred reprezentačnou prestávkou porazí aj Nitru, tak sa postará o nový rekord sezóny.

Za všetko hovorí fakt, že v posledných stretnutiach dokázali "líšky" streliť desať gólov Slovanu a zdolať aj lídra tabuľky. Poskočili už na tretie miesto, odkiaľ na Spišskú strácajú iba osem bodov. Zároveň majú zverenci trénera Kúdelku so skóre 89:67 druhú najlepšiu ofenzívu a tretiu najlepšiu defenzívu. Aktuálne všetko funguje presne tak, ako je napísané v ideálnom scenári.

Výsledky 25. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 25. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Trápenie Nových Zámkov pokračuje

Aj keď Košice nevyhrali už štyri zápasy a Slovan prehral tri z ostatných štyroch, tím s najhoršou formou v lige je z Nových Zámkov. Rovnako ako v predošlom ročníku, tak aj teraz po dobrom úvode na mužstvo spadla deka a prehralo posledných šesť zápasov, pričom z uplynulých deviatich získalo iba tri za víťazstvo v Liptovskom Mikuláši.

V tabuľke je z toho pokles na predposledné jedenáste miesto. "Býci" majú o deväť bodov viac ako Humenné a dobrou správou je aj fakt, že vďaka neuveriteľnej vyrovnanosti súťaže iba o päť menej ako siedma Nitra.

Čo zastaví zlé výsledky Slovana?

Dookola sa opakuje to isté. Slovan v tejto sezóne nedokáže vyhrávať po sebe, podarilo sa mu to iba dva razy. V jednom prípade ťahal trojzápasovú šnúru a v druhom dvojzápasu. Z tohto pohľadu je horšie len Humenné. Po úspechu u nováčika doma podľahol rovnako trápiacemu sa Zvolenu, pričom sa mu smola lepila na päty.

Góly inkasoval po vlastných nešťastných chybách. Počas oslabenia nedokázal dostať puk z pásma na viacero pokusov, potom Godla hral puk, ktorý nemusel a z toho inkasoval. Diváci bojkotovali a vôbec nepovzbudzovali.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Desiatka od Michaloviec sa zdala byť vrcholom ľadovca, lenže zlepšenie nenastáva. Napriek tomu sa zdá, že tréner Růžička má dôveru, hoci jeho asistent Kapuš prakticky po každom stretnutí kritizuje niektorých hráčov. Deviate miesto v tabuľke je katastrofálne, veľa naznačuje takisto skóre 76:89, čo je štvrtá najhoršia ofenzíva a druhá najhoršia defenzíva. Ako z toho von? Vymeniť trénera nepomohlo, prebudovať káder sa cez sezónu len ťažko dá.

Hráč kola: Alexej Krasikov

Ruský brankár takmer udržal svoje prvé čisté konto, nakoniec inkasoval v závere, ale ani to nepomohlo Nitre, aby uspela na ľade Liptovského Mikuláša. Ten dvakrát udrel v presilovkách a nakoniec víťazstvo korunoval do prázdnej bránky.

Krasikov chytil až 36 z 37 striel, ktoré na neho smerovali a udržal si 97,30-percentnú úspešnosť, čo je jeho rekord počas aktuálneho ročníka. Po piaty raz inkasoval iba jeden presný zásah. Liptáci zdolali Nitru aj v treťom vzájomnom zápase.

Program nedeľného 26. kola Tipos Extraligy.
Program nedeľného 26. kola Tipos Extraligy.Flashscore