Udalosti Tipos Extraligy: Nitra to na Trenčín vie, Buček na čele a debut Langkowa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Nitra to na Trenčín vie, Buček na čele a debut Langkowa

Udalosti Tipos Extraligy: Nitra to na
Udalosti Tipos Extraligy: Nitra to na Profimedia
Piatkové kolo slovenskej hokejovej Tipos Extraligy bolo znova veľmi zaujímavé a Flashscore Správy ho mapujú v tradičných udalostiach.

Langkow zažil derby z druhej strany

Kanadský útočník Chris Langkow sa pred niekoľkými dňami dohodol so Zvolenom na ukončení spoluprácu a po niekoľkých dňoch posilnil Banskú Bystricu. Zaradil sa tak do skupiny hráčov, ktorí obliekali dresy oboch odvekých pohronských rivalov. Navyše debut za "baranov" zažil práve v súboji proti Zvolenu. "Pred zápasom som bol trochu nervózny, bolo to niečím výnimočné, že som sa práve v tíme rivala a trochu aj náročné. Je to však pre mňa nová výzva a teším sa na ňu. Trochu mi trvalo, než som sa do toho dostal, no postupom času som sa cítil na ľade lepšie," povedal skúsený center. V rámci slovenskej Extraligy jeho mužstvom spod Urpína jeho štvrtým, keďže v minulosti nastupoval aj za Nové Zámky a MAC Budapešť.

Výsledky piatkového kola.
Výsledky piatkového kola.Flashscore

Nitra to na Trenčín vie

Hokejisti Nitry potvrdili, že Dukla Trenčín je v prebiehajúcom ročníku Tipos Extraligy výsledkovo ich najobľúbenejší súper. "Corgoni" zdolali Trenčanov piatykrát v sezóne, v piatok na svojom ľade 4:1. Výrazný podiel na tom mal nitriansky brankár Aittokallio, ktorý zneškodnil 38 striel hostí a radosť z druhého čistého konta v sezóne mu prekazil až v závere Petráš. Úvodná tretina jasne patrila hosťom, ktorí v nej mali lepší pohyb, čo sa prejavilo aj v počte gólových príležitostí.

Trenčania vyslali na Aittokallia až 16 striel, no doplatili na slabú efektivitu. Domáci hráči po hluchej pätnásťminútovke dokázali udrieť v 16. minúte, keď sa v priebehu 21 sekúnd presadili Gill a Jackson. Nitrania v doterajšom priebehu sezóny uspeli nad Trenčínom postupne doma 6:3, vonku 4:1, doma 6:0, vonku 5:3 a doma 4:1. Záverečný vzájomný duel týchto dvoch súperov čaká 1. marca v Trenčíne.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Poprad si upevnil druhé miesto

Na ľade Slovana zvíťazili Popradčania 4:2, no asistent trénera Ján Šimko nebol s výkonom úplne spokojný a v ďalších dueloch ho chce ešte vylepšiť. Domáci kouč Peter Oremus musel do zostavy zaradiť aj hráčov z Modrých krídiel a mrzeli ho nevyužité šance. Svoj prvý gól od príchodu z Michaloviec strelil útočník hostí Peter Bjalončík, ktorý odohral za Poprad tretí zápas a v každom bodoval (1+2). "Kamzíci" mali vydarený úvod. Slovan dokázal do konca úvodného dejstva znížiť na 2:1 a vyrovnať mohol v dvoch následných presilovkách, no neuspel. Duel síce ešte zdramatizoval, no pri záverečnej hre bez brankára rozhodol Svitana.

Hráč kola: Samuel Buček

Šikovný útočník je po novom najproduktívnejším hráčom extraligy, pretože po dvoch asistenciách v súboji s Trenčínom má na konte už celkovo 48 bodov, čím o jeden predbehol Archambaulta. Aktuálne má nábeh na to, aby prekonal svoj životný ročník 2021/22, v ktorom nazbieral v základnej časti 64 bodov.

Program nedeľného kola.
Program nedeľného kola.Flashscore