Udalosti Tipos Extraligy: Presilovková extáza Liptákov, Michalovce to na Slovan vedia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Presilovková extáza Liptákov, Michalovce to na Slovan vedia

Na snímke radosť hráčov Michaloviec.
Na snímke radosť hráčov Michaloviec.TASR
Spišská Nová Ves prehrala štvrtý raz doma po sebe a Poprad na ňu stráca už len jeden bod. Výrazným momentom predošlého kola boli aj štyri góly Liptákov v jednej presilovke. Flashscore Správy tradične mapujú zaujímavé momenty v tradičných udalostiach.

Spišská Nová Ves je naozaj v kríze

Hokejisti Spišskej Novej Vsi prehrali v Tipos Extralige štvrtý zápas za sebou. Líder tabuľky podľahol v nedeľnom dueli 40. kola na svojom ľade predposledným Novým Zámkom. Na čele tabuľky má už iba jednobodový náskok pred Popradom. "Kamzíci" triumfovali v Nitre.

Po predošlom kole sme písali o minikríze "rysov", ale už to môžeme preformulovať na krízu. Spišiaci vyhrali šestnásť domácich zápasov po sebe a vyrovnali rekord extraligy, ale potom podľahli Nitre a teraz ťahajú sériu štyroch domácich prehier. Z posledných šiestich duelov zverenci trénera Wojnara vyhrali len raz.

Výsledky nedeľného kola.
Výsledky nedeľného kola.Flashscore

Presilovková extáza Liptákov

Celkovo ôsmykrát v tejto sezóne sa stalo, aby jeden tím strelil v presilovkách počas jediného stretnutia až štyri góly. Druhý raz to dokázal Liptovský Mikuláš, ale to, čo sa mu podarilo v nedeľu, je doslova nevídané. Zvolen viedol 3:0, avšak Csányi dostal trest 5+DKZ za napadnutie oblasti hlavy a krku.

Počas týchto piatich minút vsietili zverenci trénera Faitha všetky svoje zásahy. Zmestili sa do rozmedzia 202 sekúnd. Postupne skórovali Avcin, Nauš, Hraško a Kriška. Liptáci síce v tom čase viedli 4:3, nakoniec brali iba bod po prehre v nájazdoch.

Michalovce to na Slovan vedia

Michalovce vedia, ako zdolať Slovan. Podarilo sa im to vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch tejto sezóny. Pamätná je hlavne výhre 10:1 zo záveru predošlého kalendárneho roka. Okrem toho uspeli hneď na úvod aj 8:2. Zvyšné dve stretnutia skončili tesne 2:1.

Ak berieme do úvahy aj minulý ročník vrátane play-off, tak Dukla nad "belasými" uspela jedenásťkrát z ostatných štrnástich duelov. Mimo vyraďovacej fázy zdolal Slovan súpera z východu republiky naposledy 25. septembra 2022.

Pred piatkovým kolom je na programe ešte stredajšia dohrávka.
Pred piatkovým kolom je na programe ešte stredajšia dohrávka.Flashscore

Hráč kola: Ryan Dmowski

Americký útočník Ryan Dmowski je doslova na neudržanie, pretože pri nedeľnej výhre Popradu v Nitre strelil už svoj tretí hetrik v prebiehajúcej sezóne. Celkovo má na konte 26 gólov, čo z neho robí najlepšieho strelca Tipos Extraligy.

Je pravdepodobné, že prekoná rekord v počte presných zásahov počas jedného ročníka medzi legionármi. Ten stanovil v minulej sezóne Max Gerlach s 34 gólmi. Viac sme sa Dmowskemu venovali v samostatnom článku.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore