Udalosti Tipos Extraligy: Rozbehnutý Slovan, maródka v Michalovciach a rekordný Ďatelinka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Rozbehnutý Slovan, maródka v Michalovciach a rekordný Ďatelinka

Michalovce sa boria s veľkými zdravotnými problémami.
Michalovce sa boria s veľkými zdravotnými problémami.TASR
Slovan vyhral už šiesty zápas v rade, Michalovce sa trápia po zdravotnej stránke. Nedeľné 34. kolo Tipos Extraligy mapujú Flashscore Správy v tradičných udalostiach.

Slovan sa rozbehol

Zdá sa, že trápenie Slovana je preč a pod trénerom Oremusom sa dvíha herne aj výsledkovo. "Belasí" vyhrali už šesťkrát po sebe, čo sa im naposledy podarilo na prelome marca a apríla 2022, keď to bolo sedem duelov. Začali posledným kolom základnej časti a v šiestich prípadoch v rade sa tešili v play-off. Ak ale berieme do úvahy len základnú časť, tak niečo také zažil bratislavský káder naposledy ešte v priebehu novembra a decembra 2021, keď mal 10-zápasovú šnúru triumfov. Oba zápisy sú z poslednej majstrovskej sezóny. Bratislavčania poskočili na deviate miesto, na ktorom majú 47 bodov. O desať menej ako druhý Poprad.

Výsledky nedeľného kola.
Výsledky nedeľného kola.Flashscore

Maródka v Michalovciach

Michalovce sa trápia s veľkými zdravotnými problémami v tíme. Zranení sú Max Newton, Sena Acolatse, Kristofers Bindulis, Chase Pearson a Mathew Santos, pričom choroba trápi ďalších osem hráčov. Menovite to sú Stanislav Škorvánek, Matej Gajan, Miroslav Macejko, Ján Marcinko, Mitchell Heard, Radovan Puliš, Jakub Suja a tiež Patriks Zabusovs. Hlavne preto Dukla požiadala o odloženie piatkového súboja, avšak v nedeľu proti Košiciam už hrala a vôbec to nevyzeralo zle. Tesná prehra 1:2 nie je vzhľadom na zdravotný stav žiadnou katastrofou. 

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Rekordér Ďatelinka

Skúsený obranca Ivan Ďatelinka odohral za Banskú Bystricu už svoj 489. zápas, čím sa osamostatnil na čele klubovej štatistiky a prekonal zápis Matej Češíka. Kapitán tímu spod Urpína pôsobí v tomto mužstve od roku 2015, pričom sa trikrát tešil z majstrovského titulu, jeden vyhral ešte ako člen Slovana. Čoskoro 41-ročný hokejista má na konte celkovo 857 stretnutí v základnej časti a ďalších 123 pridal v play-off najvyššej slovenskej súťaže. Prvý zápis ho radí na celkovo štvrté miesto, pred ním sú len Arne Kroták (1113), Štefan Fabian (972) a René Školiak (857). V rámci vyraďovačky je desiaty.

Hráč kola: Samuel Buček

Šikovný krídelník dvomi gólmi režíroval výhru Nitry nad Zvolenom a ako prvý hráč v tejto sezóne sa dostal na hranicu 20 gólov, takže je aj na čele tabuľky strelcov, kde vymenil 19-gólovú dvojicu Nellis - Dmowski. Buček má zároveň na konte už 43 kanadských bodov, čo z neho robí po Archambaultovi druhého najproduktívnejšieho muža ligy. Aktuálne má nábeh na to, aby prekonal svoj životný ročník 2021/22, v ktorom nazbieral v základnej časti 64 bodov.

Program nadchádzajúceho kola.
Program nadchádzajúceho kola.Flashscore