Viedenský upozorňuje na silu Michaloviec, Hecl varuje Zvolenčanov pred oslabeniami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viedenský upozorňuje na silu Michaloviec, Hecl varuje Zvolenčanov pred oslabeniami

Viedenský deklaruje smelé ambície mužstva.
Viedenský deklaruje smelé ambície mužstva.Profimedia
Hokejisti HKM Zvolen vstúpia do štvrťfinálovej série play-off Tipos Extraligy s cieľom vyvarovať sa oslabení, na ktoré by proti Michalovciam mohli doplatiť. So zemplínskou Duklou ich čaká historicky prvá vzájomná séria, prebojovali sa do nej po dramatickom päťzápasovom predkole s Liptovským Mikulášom.

Marek Viedenský pred štartom štvrťfinále uviedol: "Do play-off ideme s cieľom získať titul. Michalovce budú veľmi ťažký súper. Hrajú vynikajúci hokej, ale verím, že posledný zápas s Liptovským Mikulášom nás naštartoval."

Výhodou Zvolena by mohla byť zápasová prax, ktorú si udržal vďaka súbojom s Liptákmi. Tie im ukázali aj možné rezervy, ktoré súvisia najmä s defenzívou a oslabeniami. V piatich dueloch inkasovali až 20 gólov a nie príliš lichotivou bilanciou je aj ich 62,5-percentná úspešnosť v oslabeniach. V 16 početných nevýhodách inkasovali 6-krát.

"Hrali sme veľa v oslabení, na to si musíme dať pozor a hrať zodpovedne. Myslím si, že proti Michalovciam to bude úplne iný hokej než s Liptovským Mikulášom. Klzisko je tam totiž o dosť väčšie," vravel útočník Marek Hecl, ktorý nazbieral v záverečných štyroch súbojoch predkola sedem kanadských bodov za dva góly a päť asistencií.

Na oslabenia upozornil aj preto, že si uvedomoval silu súpera v početných výhodách. Michalovce boli v základnej časti najlepší tím v presilovkách s 26,9-percentnou úspešnosťou. Veľkú zásluhu na tom majú najmä najmä legionári.

Z nich vynikali Kaspars Daugavinš, ktorý bol v ZČ s 27 bodmi najproduktívnejší hráč ligy v presilovkách a Chase Pearson, ktorý v nich strelil 11 gólov, čím sa napriek výrazne nižšiemu počtu odohratých zápasov vyrovnal trom najlepším presilovkovým strelcom.