Hrunčáková postúpila v Číne do semifinále štvorhry, kvarteto Češiek v TOP 15 na svete

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrunčáková postúpila v Číne do semifinále štvorhry, kvarteto Češiek v TOP 15 na svete
Aktualizované
Slovenka postúpila do semifinále.
Slovenka postúpila do semifinále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 27. septembra?

20:30 - Bývalá americká tenistka Lindsay Davenportová po skončení tohtoročného Pohári Billie-Jean Kingovej nahradí Kathy Rinaldiovú na poste kapitánky USA.

"Je to neuveriteľná česť. Živo si spomínam na všetky víťazstvá, kamarátstvo a úžasné tímy, ktorých súčasťou som mohla byť. Teraz sa teším, že to budem môcť zažiť z inej perspektívy," uviedla uviedla bývalá jednotka rebríčka WTA a členka Medzinárodnej tenisovej Siene slávy, ktorá získala po tri grandslamové tituly vo dvojhre aj štvorhre. Davenportová dosiahla v Pohári Billie-Jean Kingovej bilanciu 26:3 v singli a 7:0 v debli.

15:36 - Poslednou štvrťfinalistkou v čínskom Ningbe sa stala Ons Džabúrová. Nasadená jednotka mala v úvodnom kole problémy s Diane Parryovou, ale v stredajšom druhom kole jasne zdolala Tamaru Korpatschovú 6:3, 6:2. O iba piate tohtoročn= semifinále a prvé od porážky vo finále Wimbledonu bude bojovať proti veteránke Vere Zvonarevovej.

14:38 - Vera Zvonarevová v Ningbe prvýkrát po roku a pol postúpila do druhého kola na hlavnom okruhu a v stredu dosiahla na svoju prvú štvrťfinálovú účasť na najvyššej úrovni od marca 2021. Bývalá svetová dvojka a dvojnásobná grandslamová finalistka ide ďalej po skreči Clary Tausonovej za stavu 4:6, 0:1. 

14:24 - Hamad Medjedovič postúpil na halovom turnaji ATP 250 v kazašskej Astane do druhého kola, keď sa mu za stavu 3:6, 1:2 zo svojho pohľadu vzdal nasadený krajan Laslo Djere. Dvadsaťročný talent štartujúci na divokú kartu si o svoje druhé štvrťfinále na hlavnom okruhu zahrá s Alexanderom Ševčenkom alebo Boticom van de Zandschulpom.

Zostrih zápasu Medjedovič – Djere
Flashscore

14:22 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková spolu s Holanďankou Arantxou Rusovou postúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA v čínskom meste Ningbu. Rusko-čínska dvojica Valeria Savinychová, Jou Siao-ti totiž skrečovala štvrťfinálový duel za stavu 4:5 v prvom sete.

12:57Petra Kvitová sa vo štvrťfinále v čínskom Ningbu premiérovo stretne s talentovanou tínedžerkou Dianou Šnajderovou. Devätnásťročná Ruska zdolala v derby 6:3, 6:2 Kamillu Rachimovovú a druhýkrát v kariére postúpila na najvyššej úrovni medzi najlepšiu osmičku.

12:13 - Iga Swiateková sa v zápase predstavila prvýkrát od osemfinálovej porážky na US Open s Jelenou Ostapenkovou, po ktorej prišla o post svetovej jednotky. Najvyššie nasadená tenistka nepredviedla v úvodnom dueli na turnaji WTA 500 v Tokiu presvedčivý výkon, v prvom sete prehrávala už 1:4  a v druhom ťažko využila vedenie 5:1. Domácu outsiderku Mai Hontamaovú nakoniec pretlačila až po dvoch hodinách 6:4, 7:5 a vo štvrťfinále sa stretne s Veronikou Kudermetovovou.

Zostrih zápasu Hontamaová - Swiateková.
Flashscore

12:00 - Jakub Menšík po skvelom grandslamovom debute na US Open, kde sa prebil z kvalifikácie až do tretieho kola, vypadol na halovom challengeri vo Francúzsku hneď v prvom kole. Osemnásťročný český talent nestačil prekvapivo a jasne 3:6, 2:6 na lucky losera Eliasa Ymera.

11:21 - Linda Fruhvirtová prerušila v pondelok v čínskom Ningbu hrozivú sériu porážok a o dva dni neskôr zdolala 6:3, 3:6, 6:1 svetovú štyridsiatku a nasadenú štvorku Annu Blinkovovú. Talentovaná česká tínedžerka sa v súboji o druhé kariérne semifinále na okruhu WTA stretne s Luciou Bronzettiovou.

10:20 - Veronika Kudermetovová zdolala na podujatí WTA 500 v Tokiu Kaylu Dayovú ľahko 6:3, 6:3 a zaznamenala svoju prvú víťaznú sériu po troch mesiacoch. Teraz sa bude snažiť o vyrovnanie minuloročného semifinálového 

07:39 - Ruská tenistka Jekaterina Alexandrovová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Tokiu. V druhom kole zdolala krajanku a siedmu nasadenú Ľudmilu Samsonovovú 6:4, 6:2.

Zostrih zápasu Alexandrovová - Samsonovová
Flashscore

07:25 - Vo štvrťfinále podujatia v Tokiu sa predstaví dvojka turnaja Američanka Jessica Pegulová, ktorá zvíťazila nad Cristinou Bucsovou zo Španielska 6:1, 6:2.

Zostrih zápasu Bucsaová – Pegulaová
Flashscore

06:47 - Viktória Hrunčáková sa so svojou spoluhráčkou Arantxou Rusovou predstaví vo štvrťfinále štvorhry turnaja v čínskom meste Ningbo. Prekážkou im bude duo Savinychová - Jouová.

06:05 - Český tenis ukazuje v posledných rokoch na ženskom okruhu nevídanú silu. Štyri tamojšie hráčky sú v súčasnosti v prvej pätnástke rebríčka WTA (Vondroušová, Muchová, Krejčíková a Kvitová). Poslednou krajinou s viac ako štyrmi tenistkami v prvej pätnástke bolo v marci 2010 Rusko (Safinová, Kuznecovová, Dementievová, Šarapovová a Zvonarevová).