Inter mal v derby hernú prevahu, na výhru mu stačil jediný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inter mal v derby hernú prevahu, na výhru mu stačil jediný gól
Aktualizované
Inter sa teší z výhry v derby zápase.
Inter sa teší z výhry v derby zápase.Flashscore
Futbalisti Interu vyhrali derby proti AC. V 21. kole talianskej Serie A sa presadil iba Lautaro Martínez (25).

Inter Miláno - AC Miláno 1:0 (1:0)

Gól: 34. L. Martínez

Základné zostavy v grafickej podobe.
Základné zostavy v grafickej podobe.Flashscore

Lautaro Martínez nastúpil s kapitánskou páskou a mohol to hneď osláviť presným zásahom, ale jeho strela spred pokutového územia letela už v druhej minúte tesne vedľa rohu brány. Zakrátko mal aj druhú možnosť, perfektne mu loptu prestrčil do vápna Mchitarjan. Argentínčanov pokus skvelým reflexívnym zákrokom vyrazil Tătărușanu.

Inter pokračoval vo výbornom výkone. Sprava centroval Milan Škriniar, znova našiel Martíneza a ten v desiatej minúte hlavičkoval o niekoľko centimetrov vedľa priestoru troch žrdí. Džeko si po kontakte s Gabbiom pýtal pokutový kop, hlavný arbiter to ale videl inak.

AC sa v podstate nedostalo cez polovicu, všetko sa odohrávalo pred jeho šestnástkou. Hráči "Nerazzurri" vedeli, že rumunský gólman hostí nie je najistejší, a tak ho skúšali niekoľkokrát nachytať aj priamo z rohu, čo nevyšlo.

Úvodný gól visel veľmi dlho na vlásku. Prišiel v 34. minúte po rohovom kope. Çalhanoğlu poslal center na päťku, kde si ho našiel Lautaro Martínez a hlavou zaslúžene poslal svoj tím do vedenia - 1:0. Polčasový výsledok bol pre AC veľmi priateľský.

Na začiatku druhého dejstva reagoval tréner Piolo tromi striedaniami, napriek tomu mohol znova udrieť Inter. Džeko našiel na rohu päťky Martíneza, strelu z prvej na čiare zastavil Tătărușanu. Prvú strelu domácich poslal až v 58. minúte Giroud, po centri zľava hlavičkoval nad.

Inter postupom času nebol až taký dominantný, ale AC sa nedostávalo k ničomu nebezpečnému. Aj keď malo loptu častejšie, nevedelo ohroziť Onanu. Lukaku síce tesne pred koncom pridal poistku, no ešte predtým fauloval Thiawa, takže jeho zásah neplatil a uznaný pre ofsajd nebol ani gól Martíneza z 89. minúty.

Napriek tomu Inter zaslúžene doviedol zápas do víťazného konca a ostáva na druhom mieste tabuľky Serie A. AC Miláno je šieste, na svojho mestského rivala stráca päť bodov. Prehralo štvrtýkrát po sebe.

Takto dopadol zápas zo štatistického hľadiska.
Takto dopadol zápas zo štatistického hľadiska.Flashscore