Iránci v závere vyškolili bezzubý Wales po vylúčení Hennesseyho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Iránci v závere vyškolili bezzubý Wales po vylúčení Hennesseyho

Aktualizované
Wales blízko vypadnutia, ostrovanov ozbíjal Irán.
Wales blízko vypadnutia, ostrovanov ozbíjal Irán.Profimedia
Irán šokoval Wales, keď v prvom piatkovom dueli na MS v Katare prehral ostrovného súpera a zdolal ho dvomi gólmi z nadstaveného času 2:0. Európska krajina dohrávala od 86. minúty bez vylúčeného brankára Waynea Hennesseyho.

Dve podstatné situácie sa udiali ešte v úvodnej štvrťhodine. Hossein Hosseini s fantastickým zákrokom vygumoval v 12. minúte Kieffra Moorea z voleja, ktorý zakončoval spred malého vápna. 

Nasledovala obrovská chyba Connor Robertsa pri rozohrávke. Rýchly brejk sa skončil gólom. Anulovaným. Ali Gholizadeh si nepostrážil svoje postavenie pri finálnej prihrávke a hoci loptu do siete prakticky dokotúľal, tak sa tešiť nemohol.

Dianie v prvom dejstve ukončil výborným pohybom v šestnástke Sardar Azmoun, ktorý v sklze netrafil loptu zo siedmich metrov. 

Aj po prestávke to boli Iránci, ktorí mali väčšie príležitosti. Azmoun s Alim Gholizadehom trafili ľavú i pravú žrď, dorážka hlavou prvého menovaného skončila na Hennesseym. 

Cesta k druhému gólu Iráncov v zápase proti Walesu.
Cesta k druhému gólu Iráncov v zápase proti Walesu.StatsPerform

Gólman Walesu bol smutnou postavou merania síl. V 84. minúte išiel z brány von, tvrdo atakoval Taremiho, za čo videl žltú kartu. Hlavný arbiter si išiel celú situáciu znovu pozrieť, aby svoje rozhodnutie zmenil na kartu červenej farby pre Waynea Hennesseyho.

Presilovku Iránci začali tesným minutím Torabiho, nadstavený čas trval pôvodne deväť minút.

Už sa zdalo, že ostrovania oslabenie prečkajú, ale potom prišla ôsma minúta a zakončenie z 22 metrov. Roozbeh Cheshmi ranou k ľavej žrdi otvoril skóre, oslavy ešte museli počkať.

Walesania vsadili všetko do ofenzívy, vo finále ale inkasovali druhý raz. Kontru v jedenástej minúte nadstavenia využil Ramin Rezaeian, čím potvrdil tri body pre reprezentáciu Iránu.

Wales - Irán 0:2 (0:0)

Góly: 90+8. Cheshmi 90+11. Rezaeian. 

ŽK: 45+3. Rodon – 90+4. Rezaeian, 90+5. Jahanbakhsh. ČK: 86. Hennessey.

Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, Be. Davies – C. Roberts (57. B. Johnson), Ampadu (78. Allen), Ramsey (87. Ward), Ne. Williams – Bale (C), K. Moore, H. Wilson (58. D. James)

Irán: Hosseini – Rezaeian, Pouraliganji, Hosseini, Mohammadi – Gholizadeh (77. Jahanbakhsh), Nourollahi (78. Cheshmi), Ezatolahi (83. Karimi), Hajsafi (C) (77. Torabi) – Azmoun (68. Ansarifard), Taremi